Közélet

Pellegrini nem ért egyet a Smer lépésével

Kassa/Pozsony | Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő nem ért egyet azzal, ahogy a Smer-SD frakciója viselkedett csütörtökön az alkotmánybíró-jelöltekről szóló szavazáson, és nem tud azonosulni a képviselők döntésével.
TASR

2019. február 15. 12:14

Frissítve
Peter Pellegrini - TASR/AP-felvétel

Ezt pénteken jelentette ki Kassán. Hozzátette: kormányfőként nem fog rendkívüli kormányülést indítványozni, és nem kéri fel a parlamentet arra sem, hogy tárgyalja újra azt a törvényt, amely meghosszabbíthatná a jelenlegi bírók megbízatási idejét. Szerinte a koalíciónak meg kellett volna választania annyi jelöltet, hogy a bíróság működőképes maradjon.

„Személy szerint nem értek egyet azzal, ahogy a pártom frakciója viselkedett. Ez utóbbi is felelős azért, hogy holnaptól (2. 16.) az Alkotmánybíróság működésképtelen lesz, és nem fogja tudni ellátni a hatáskörének megfelelően az alkotmányból következő feladatait. Ezzel én személyesen, állampolgárként és miniszterelnökként sem tudok azonosulni, és bírálóan fogok nyilatkozni róla” – mondta Pellegrini.

A kormányfő reméli, hogy az új választást mielőbb kiírják, és „mindenki, aki azért kapja a fizetését, mert felel az összes állami szerv működéséért”, egyezségre jut majd és biztosítani fogja azt, hogy az AB teljesen működőképes legyen, hiszen ez az intézmény a demokrácia garanciája Szlovákiában.

2019. február 15. 10:35

Danko: Márciusban lesz a következő alkotmánybíró-választás
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?