Közélet

Pellegrini: Fel kell készülnünk a megállapodás nélküli brexitre

Pozsony | Peter Pellegrini kormányfő (Smer-SD) nagy sajnálattal vette tudomásul a brit parlament brexitmegállapodásról tartott szavazását.
TASR

2019. január 16. 10:00

Peter Pellegrini - TASR/AP-felvétel

A miniszterelnök szerint fel kell készülni arra a lehetőségre is, hogy Nagy-Britannia megegyezés nélkül fog kilépni az EU-ból.
 

Pellegrini mindezt a közösségi oldalán osztotta meg az után, hogy a brit parlament alsóházának elsöprő többsége kedden (1. 15.) elutasította a megállapodást, amelyet Theresa May miniszterelnök kormánya kötött Brüsszellel. A megegyezés mellett csupán 202 képviselő volt, ellene pedig 432.
 

„Meg kell várnunk, hogy mi lesz a brit kormány következő lépése. Szlovákia hajlandó március 29-ig olyan megoldást keresni, amely biztosítja, hogy a brexit nem fogja negatívan befolyásolni a polgárok és a vállalkozók életét. Ugyanakkor fel kell készülnünk arra is, hogy nem születik megállapodás" – írta Pellegrini.

2019. január 15. 20:45

May elvesztette a szavazást, káosz vár Britanniára
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

VIDEÓ: Beintett a rendőröknek, majd megpróbált meglépni előlük

Čaputová: felelősségteljesen járnék el, ha Harabin továbbjutása fenyegetne

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

Nő a drogfogyasztás a roma telepeken

Veterán versenyző, új motivációval

Legfrissebb galériák
Olvasta már?