Közélet

Paška tovább háborog a Pride miatt

Pozsony | Nem csitul az SNS felháborodása, amiért Mária Patakyová ombudsman kiállt az LGBTI közösség mellett.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. augusztus 21. 09:18

Jaroslav Paška alelnök szerint Patakyová tovább mélyítette a koalíción belüli konfliktust azzal, hogy a hétvégén részt vett a szivárványos felvonuláson. 

Az ombudsman jelenléte a szombati Pride-on pofon a koalíciónak – állítja Jaroslav Paška, az SNS alelnöke. A párt első alelnöke a napokban többször felemelte hangját az emberjogi biztos lépései ellen. Először azt követelte, hogy az ombudsmantól vegye le a hivatalára kitűzött szivárványos zászlót, majd pedig felszólította, hogy ne vegyen részt a felvonuláson. 

KOMMENTÁRUNK A TÉMÁBAN: AZ SNS A RÉGI

A Híd már korábban kiállt Mária Patakyová mellett. Most Lucia Žitňanská, a párt alelnöke is leszögezte, hogy egy toleráns társadalomban nincs helye a gyűlöletkeltésnek. „Az alkotmány minden ember méltóságát védi. Ezt elfogadni nagy kihívás, amely nélkül, mint társadalom nem léphetünk tovább” – mondta Žitňanská. A kormányfő és hivatala hallgat az ügyben. Patakyová nem csak részt vett, hanem beszédet is mondott az LGBTI közösség rendezvényén. „Az ombudsman Pride-on való részvétele nem csak felháborító, hanem azt mutatja, hogy a koalíción belül új, alapvető ideológiai konfliktus van ” – írta Jaroslav Paška. 

Patakyová a rendezvényen arról beszélt, hogy Szlovákiában nem tisztelikazazonosneműpárokjogait,ami 2017-ben elfogadhatatlan. A szlovák jogalkotás nem ismeri a regisztrált partneri kapcsolatot így ezen emberek alapjogainak védelme a gyakorlatban akadályokba ütközik. Patakyová a törvények módosításában látja a megoldást. Az SNS reakcióira az ombudsman azt mondta: sajnálja, ha csalódást okozott a pártnak, de álláspontja kezdettől fogva egyértelmű volt. A Pride-dal kapcsolatban az ellenzék sem egységes. (TASR, ie)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
matovič k

Kiderül, Matovič marad-e a pénzügyminiszter

matovič k

Matovič: Bármelyik nő alkalmasabb lenne az elnöki posztra, mint Čaputová

Orbán Viktor k

Keményebb szankciókat követelnek Magyarországgal szemben a szlovák EP-képviselők

c

Lekapcsolt lámpák és kemencék – Európa készülődik a téli energiaválságra

csehország tüntetés k

Tízezrek követelték a kormány lemondását több cseh nagyvárosban

új szó

Miről ír a csütörtöki Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.