Közélet

Ötkor szavaz a parlament Dankóról

Pozsony | A parlamenti képviselők már több órája tárgyalnak Andrej Danko leváltásának ügyéről. Írásban 13 képviselő jelentkezett felszólalásra, hozzájuk további 11 képviselő csatlakozott szóban.
TASR

2018. november 21. 16:39

Andrej Danko - TASR/AP-felvétel

A felszólalások után titkos szavazás következik, amely dönthet a házelnök sorsáról. A parlament ötkor szavaz Dankóról. Danko saját elmondása szerint mindenre fel van készülve.

A koalíciós Híd jelezte, hogy nem kíván részt venni a szavazásban. A párt néhány nappal ezelőtt azt nyilatkozta az üggyel kapcsolatban, hogy Dankónak egyedül kell meghoznia a döntését a jövőbeli sorsáról. Emiatt a kijelentés miatt az SNS kritizálta Bugárékat. Danko pártja részt vesz az ülésen, és kiáll a képviselő mellett.

A Smer-SD képviselői nem jelentették be egyértelműen az ülésen való részvételüket, de a nyilatkozataikból az derül ki, hogy támogatják Dankót. A hivatalos álláspontjukban azt írták, hogy a Smer-SD számára Danko törvényesen lett házelnök, ugyanis demokratikus parlamenti választáson vett részt, amelynek az eredménye feljogosítja őt arra, hogy ezt a funkciót ellássa.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Januártól ismét járnak a vonatok Ipolyság és Zólyom között

Januártól 30 eurót kérhetnek a kezelésért

Pellegrini megérti, hogy az embereket irritálja a képviselői fizetések ugrásszerű növekedése

Az oktatás és a turizmus Nagyszombat megye jövő évi prioritása

Hosszú: ez egészen más világbajnokság volt

Michael Cohen: Trump hazudik

Legfrissebb galériák
Olvasta már?