Közélet

Ősszel megtudja Pozsony, milyen az igazi dugó

Pozsony | Óriási forgalmi dugók várnak szeptembertől a fővárosra, a D4-es körgyűrű és az R7-es gyorsforgalmi út építése miatt ugyanis részben lezárják a Kikötői hidat.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. július 2. 12:25

Illusztráció - Felvétel: Matej Kalina/Plus Jeden Deň

Kerülőutak híján így a jelenleg is zsúfolásig megtelt úthálózatot kell használnia naponta több tízezer autónak. A város képviselői szerint teljes lesz a káosz, a közlekedési tárca azt mondja, megoldja a helyzetet.

Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere a napokban figyelmeztetett arra, hogy a D4/R7 építése miatt ősztől az eddiginél sokkal rosszabb lesz a közlekedési helyzet. Azt mondta, aki eddig a forgalmi dugókra panaszkodott, az szeptembertől kerülje el a fővárost. „Az építkezés nagyon komoly beavatkozást jelent majd a fővárosi közlekedésbe. Fennáll a veszélye, hogy teljesen összeomlik a közúti forgalom, ugyanis lezárják a Kikötői híd két kulcsfontosságú részét. Ligetfalu irányából a Bajkál utcára vezető, illetve a Kikötői utcára vezető lehajtót” – közölte Nesrovnal. Mindez a város többi részén is óriási dugókat fog eredményezni.

2018. február 13. 11:25

Pozsonyban évente 29 órát ülünk dugóban

„Azt nem állíthatom, hogy az egész projekt rossz, hiszen a fővárosnak szüksége van a körgyűrűre, de a kivitelezőnek és a közlekedési tárcának sokkal jobban kellene kommunikálnia az építkezés részleteit, hogy a lakosok felkészüljenek a korlátozásokra” – fűzte hozzá Nesrovnal. Megjegyezte, az átlagpolgár és a város is nagyon kevés információval rendelkezik a projektről.

Az Érsek Árpád (Híd) vezette közlekedési minisztérium ezt cáfolja, hiszen már közel egy éve tartanak heti rendszerességgel koordinációs találkozókat a város képviselőivel. „Tárgyaltunk a várható közlekedési nehézségekről is, ezért nem értjük, miért nem vetették fel ötleteiket ezeken a találkozókon” – jegyezte meg a minisztérium szóvivője, Karolína Ducká. Hozzátette, a várható forgalmi dugók miatt már most sűrűbbé tették a fővárosba tartó vasúti közlekedést, és intenzíven dolgoznak új gyűjtőparkolók kialakításán. (dem)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová magyarok között töltötte napját

Čaputová magyarul posztolt Gombaszögről

Korábban lényegesebben befogadóbb volt a világ

Ha jól választ, a nagy melegben az étel is hűsíthet

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Melegkiütés vagy napallergia?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?