Ódor: A kormány nem akar „zsíros lelépőket” kifizetni

odor lajos

A kormány nem akar automatikusan „zsíros lelépőket” kifizetni az állami cégekben – jelentette ki Ódor Lajos kormányfő. „Ha valamit tudunk tenni ez ellen, akkor teszünk” – mondta a Hlas felhívására reagálva.

„Van, amikor indokolt a végkielégítés, van, amikor nem. Ha valaki csak néhány hónapig dolgozik, és kap egy rakás pénzt, az gazdasági és morális szempontból is helytelen. A kormány nem akar ilyen végkielégítéseket adni, de beleütközhetünk a korábban aláírt szerződésekbe. Ha tehetünk valamit ebben a kérdésben, akkor teszünk” – folytatta a kormányfő.

Arra a felhívásra is reagált, hogy a jelenlegi miniszterek a távozásukkor ne kapjanak lelépőt, vagy ajánlják fel azt jótékonysági célokra. „Mint mondtam, néhány hónap után természetesen nem indokolt akkora végkielégítés, mint négy év munka után, ez érvényes a miniszterekre és a kormányfőre is” – szögezte le, hozzátéve, hogy ezzel a kérdéssel még egyáltalán nem foglalkoztak.

Pavol Lančarič közlekedési miniszter cáfolta, hogy a Légiforgalmi Szolgáltatások állami vállalatnál „zsíros lelépők” kifizetését tervezik. „Nem lesznek zsíros lelépők, mert nem is távozik senki” – jelentette ki. A végkielégítések kifizetését a többi állami vállalatnál is szigorúan ellenőrizni akarja.

A Hlas szólította fel a kormányt, hogy akadályozza meg a magas végkielégítések, az ún. „zsíros lelépők” kifizetését az állami cégekben. A párt szerint a Légiforgalmi Szolgáltatásoknál 1,5 millió eurós jutalmat próbáltak meg kifizetni egyeseknek, holott az alkalmazottak pereskednek a vállalattal az elmaradt fizetéseik miatt. A szakértői kormány tagjaitól elvárná, hogy előre mondjanak le a végkielégítésről, vagy ajánlják fel azt jótékonysági célokra, mivel rövid ideig lesznek a posztjukon.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?