Közélet

Nem kerültek szóba vitás kérdések Čaputová és Zeman találkozója során

Viszonylag sokféle téma merült fel az elnöki találkozón, ennek ellenére nem volt vita Zuzana Čaputová és Miloš Zeman között. A szlovák és a cseh államfő ezt az újonnan beiktatott szlovák elnök csütörtöki prágai hivatalos látogatása kapcsán jelentette ki.
TASR

2019. június 20. 16:44

- TASR-felvétel

„Nem mondom, hogy később nem lesznek közöttünk véleménykülönbségek, de ezen az első látogatáson nem volt ilyen" - mondta Čaputová. Ezt Zeman is megerősítette, és hozzátette: „nem merült fel egyetlen vitás kérdés sem”. De nem volt unalmas – fogalmazott. „A barátságos légkör mindig inspiráló egy találkozón" - mondta.

Zeman megköszönte Čaputovának, hogy pártolja a pozsonyi cseh ház létrehozását. Čaputová kijelentette, elismeri a jelenlegi elnök, akkori cseh miniszterelnök munkáját, amit Szlovákia és Csehország szétválása során kifejtett. „Húsz év telt el azóta, hogy megoldódtak a vagyoni viták is, és azt hiszem, konstruktív kapcsolatok alakultak ki a két ország között” - mondta Čaputová.

Mindkét elnök kifejezte azt a szándékát, hogy részt venne a bársonyos forradalom 30. évfordulója alkalmából rendezendő közös megemlékezésen.

Zeman jókívánságait fejezte ki Čaputovának, de nem csak a rá váró elnöki feladatokkal kapcsolatosan, hanem pénteki (június 21.) születésnapjához is gratulált. A köztársasági elnökök Szlovákiában is találkoznak, Čaputová meghívta Zemant Pozsonyba.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Összefogásra buzdító akciók

A DAC célja újra Európa

Nem üzemeltet tovább sürgősségi egészségügyi állomásokat Szlovákiában a Falck

Jövőre kezdődhet az idegenrendészet dunaszerdahelyi fiókjának felújítása

WHO: Magas cukortartalmúak és a babák számára nem megfelelőek a bébiételek

Nagy meleg, száznál több futó

Legfrissebb galériák
Olvasta már?