Közélet

Nem jelent meg a bíróságon a neonáci Marián Magát

Csaca (Čadca) | Nem jelent meg ma a csacai bíróságon a Vzdor Kysuce szélsőjobboldali szervezet alapítója, Marián M., aki az idei választásokon a Kotleba-féle ĽSNS jelöltjeként indult.
SITA

2016. október 25. 22:10

Marián M. nem igazolta távollétét. A bírónő utasítást adott, hogy ellenőrizzék, kézbesítették-e neki az idézést jelenlegi tartózkodási helyére, Csehországba. A tárgyalást december 13-ra napolták el.
 
Marián M. ellen szélsőséges tartalmak terjesztése és illegális fegyvertartás miatt emeltek vádat. 2012-ben egy házkutatás során náci jelképeket találtak a lakásán, melyeket az interneten hirdetett és árusított. Elmarasztaló ítélet esetén háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. 
 
Tavaly nyáron a cseh rendőrök vették őrizetbe őt az egyik prágai bevándorlóellenes tüntetésen. Marián M. ellen antiszemita kijelentései miatt indítottak eljárást, az ügyet már átvette a szlovák rendőrség. Uszítás bűncselekménye miatt további két évet kaphat.
 
Marián M., aki az EU- és iszlámellenes tüntetések egyik főszervezője, indul a megyei választásokon is. Zsolna megyefőnökének jelölteti magát.
 
Önnek ajánljuk

Nyitrán javíthat a DAC

A legjobb idővel került a döntőbe a szlovákiai kajak négyes

A DAC meccse a tévében

Csak a hulladékelhordást bíznák külsős cégre Párkányban

Gelle csak magára számíthatott, de így is olimpiai kvótát szerzett

Vonzóbbá tennék 
a felsőoktatást

Legfrissebb galériák
Olvasta már?