„Nem akarok csak fűteni, világítani, és felvenni a képviselői fizetést” – Kollár előrehozott választást akar, ha...

Boris Kollár

Boris Kollár, a Sme rodina vezetője abban az esetben veszi számításba az előrehozott választást, ha a kormány nem lesz képes segítő kezet nyújtani az embereknek az energetikai válság megoldásában. „Abban az esetben, ha ezt nem tudjuk megtenni, nem akarok csak fűteni, világítani, és felvenni a képviselői fizetést” – jelentette ki a házelnök a JOJ Televízió Na hrane című műsorában csütörtök este.

Vitapartnere, az ellenzéki Ladislav Kamenický (Smer) volt, aki szerint az emberek nem elégedettek a kormánnyal, hiszen ahelyett, hogy nekik segítenének, csak saját belső vitáikkal vannak elfoglalva. „Ha ez a kormány meg szeretné mutatni legitimitását, hogy képes kormányozni, akkor döntő fontosságú, hogy el tudja fogadni a költségvetést. Ha nem képes rá, akkor nincs miről beszélni” – mondta Kamenický.

Kollár egyetértett azzal, hogy ideiglenes költségvetés esetén a kormány nem lesz képes arra, hogy segítse az embereket az energetikai számlák kifizetésében, ahogy az egészségügyi dolgozók és tanárok bértámogatását sem.

A házelnök szerint, ha a kormánynak nem sikerül jóváhagynia a költségvetést, a koalíciónak le kell ülnie, és megállapodásra jutniuk az előrehozott választásokról, hogy az azt követően felálló új kormány képes legyen segítséget nyújtani a polgároknak. Kamenický szerint a költségvetésről szóló szavazáson kiderül, hogy ki támogatja valójában a jelenlegi kormányt. „Amikor valaki megszavazza a költségvetést, és az átmegy, akkor azt szeretné, hogy ez a kormány folytassa tovább” – mondta, majd hozzátette, az előrehozott választások jelentik az egyetlen megoldást. Kollár emlékeztetett, hogy ehhez a képviselőknek először az egyik, majd a másik alkotmánytörvényt is meg kell szavazniuk, és csak azután tarthatják meg a választásokat.

Kollár szerint a Sme rodina támogatja az előrehozott választás kiírását, ha az ellenzék megszavazza azokat az intézkedéseket, amelyek az emberek javát szolgálják. Kamenický erre azt felelte, ők csak csak akkor támogatják az általuk is jónak tartott javaslatokat, ha Kollárék garantálják az idő előtti választások megtartását. 

A házelnök az esti műsorban arról is beszélt, hogy a Koalíciós Tanács megbízta a belügy- és az igazságügyi minisztert, hogy három javaslattal álljanak elő arra, miként tervezik megoldani az ittasan vezető sofőrök helyzetét. Erre egy hónapot kaptak, a koalíció ezt követően dönt arról, melyik ezek közül a legjobb. Kamenický ezzel összefüggésben azt mondta, hogy az államnak technikai megoldásokon kéne gondolkodnia, mint például oszlopokat helyezni a buszmegálló elé, ezáltal megelőzhetők lennének a balesetek.

Végezetül Kollár kizárta, hogy együttműködne a Tomáš Taraba körül csoportosuló képviselőkkel, vagy hogy azt tervezné, felveszi őket a pártjába. „Egyelőre nem ez a nap kérdése, sem témája” – zárta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?