Közélet

Mičev döntésére vár Besztercebánya

Besztercebánya | Stanislav Mičev ma jelenti be, hogy visszalép vagy mégis ringbe száll Besztercebánya megye elnöki posztjáért.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. október 6. 09:04

A visszalépés ötletével Mičev állt elő nyáron. Azért, hogy a szélsőséges megyefőnököt, Marian Kotlebát le tudják váltani, azt javasolta a jobboldali jelölteknek, egy közösen megrendelt közvélemény-kutatás eredménye alapján lépjenek vissza a legesélyesebb javára. A közös felmérés elkészült, és bár az adatokat eddig nem hozták nyilvánosságra, Martin Klus (SaS) már visszalépett a számok tükrében legerősebbnek mutatkozó Ján Lunter javára. Ugyanakkor szerdán három jobboldali jelölt Stanislav Mičev javára mondott le az indulásról. Ez némiképp megkeverheti a helyzetet. Mičev egy nappal máris elhalasztotta végső döntése bejelentését. Kérdés tehát, hogy visszalép-e, avagy szembemegy saját ötletével, és mégis megméretteti magát a november 4-ei választáson. 

Kotleba és Ján Lunter mellett Igor Kašper (független) is elindul a megyefőnöki székért Besztercebánya megyében. Ő úgy fogalmazott, a megye fejlődése szempontjából sem Kotleba, sem Lunter nem jelent alternatívát. Így tehát a mai állás szerint még 12 jelöltre voksolhatna a megye lakossága, az esélyesebbek közül már csak Martin Juhaniak nem nyilatkozott a terveiről. A többiek támogatottsága a Focus ügynökség felmérése szerint két százalék alatt van. (ie)

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Tűzoltó tankok segítik a Korompa határában kisiklott szerelvény mentését

Frissítve

Két kamion ütközött Csöllénél

A fiatal nem hisz a sajtónak

Valószínűleg Trump lesz az első külföldi állami vendég Japánban, aki találkozik az új császárral

VIDEÓ: Fegyenc szabadított ki egy autóba zárt kisgyereket Floridában

Az Alfa Romeo is bemutatta F1-es autóját, Räikkönen a sóderágyig jutott vele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?