Közélet

Matovič: Stromček távozik, mert tudta, hogy nyilvánosságra hozzák az SMS-eket

Pozsony | Viktor Stromček azért távozik a Smer-SD pártigazgatói posztjáról, mert tudta, hogy nyilvánosságra hozzák azokat az SMS-eket, amelyeket Marian Kočnerrel váltott, akit azzal vádolnak, hogy megrendelte Ján Kuciak újságíró meggyilkolását – állítja Igor Matovič, az OĽaNO elnöke.
TASR

2019. május 15. 18:15

 Leszögezte, az ilyen hírek megjelenését követően a világon minden politikai párt arra kérné, hogy lépjen ki. Matovič szerint a Smer-SD-nek garantálnia kell, hogy megvizsgálnak „minden egyes eurót”, ami Stromček kezén átment, és ha a vagyona nagyobb, mint a jövedelme, azt az állam lefoglalja. Ugyanakkor felszólította a főügyészt, vizsgálja meg Stromček vagyonát.       Matovič azt is állítja, hogy a kormánypárt igazgatója különféle személyek, például Bödörék üzleti ügyeit is intézte.

Ki kell mondani, ki volt Stromček. Ő volt a Smer-SD Gabriel Palackája

- mondta, és hozzátette az ország legdrágább projektjeihez volt köze.    Példaként említette a nyitrai Land Rovert, ahol szerinte több csalást is elkövettek. „Ez az ember önkényesen döntött Nyitrán arról, ki fog építkezni” - állította, és hozzátette, körülbelül 100 millió eurót hagytak jóvá a projektre, de az állam 500 millióval többet fektetett be.

Viktor Stromček megerősítette a TASR hírügynökségnek, hogy már nem a Smer-SD pártigazgatója. Lemondását a múlt héten jelentette be a párt vezetésének. A távozásával kapcsolatos spekulációkat visszautasítja. Ezeket a híreket Robert Fico, a Smer-SD elnöke is visszautasítja, és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Stromček kiszáll a politikából. Mindketten azt állítják, hogy Stromček már korábban bejelentette távozási szándékát.

Stromček tavaly lett a Smer pártigazgatója, Ján Richter szociális ügyi minisztert váltotta a funkcióban. Korábban közlekedési államtitkár és a stratégiai parkok kiépítéséért felelős kormánybiztos volt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Új frekvenciákat kapott a Pátria rádió

Miből tartsuk el a gyerekünket?

21 millió euró miatt kockáztat 895 milliót a magyar kormány

5 év Érsekújvár volt polgármesterének

Az oroszok az amerikaiakat is legyőzték

A dunaszerdahelyi önkormányzat pályázatot hirdet a szabadidőparkra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?