Közélet
- TASR-felvétel

Matovič: Drucker és Kaliňák között csak az a különbség, hogy Drucker szebb

TASR

2018. március 21. 16:11

Pozsony | Az OĽaNO megkezdte a tárgyalásokat a demokratikus pártokkal egy előrehozott választásokat célzó népszavazás kiírásáról.

A mozgalom képviselői találkoztak már az MKP, a Sme rodina és a Zmena zdola képviselőivel, soron van még a KDH, az SaS és a NOVA mozgalom. Erről Igor Matovič, az OĽaNO elnöke beszélt egy szerdai, parlamentben tartott sajtótájékoztatón, melyen ismét bírálta a kormány átalakítását.

„Eljött az ideje a népszavazásnak az előrehozott választásokról. Az embereknek lehetőséget kell biztosítani, hogy véleményt nyilváníthassanak. Minden demokratikus pártot meg akarunk győzni arról, hogy ez most egy nagyon komoly pillanat. Nem adhatjuk fel az igazságért vívott küzdelmet. Az előrehozott választások az egyetlen megoldás” - érvelt Matovič.

2018. március 15. 19:08

Matovič Bugárnak: Szia, maffia!

Az ellenzéki képviselő ismételten bírálta Tomáš Drucker (Smer-SD-jelölt) jelölését a belügyminiszteri posztra, Robert Kaliňák (Smer-SD) helyére.

Szerinte csak annyi köztük a különbség, hogy Drucker szebb.

Felhívta a figyelmet, hogy Kaliňák és Drucker is Jozef Brhel személyes jóbarátja, aki a Smer-SD egyik kulcsfontosságú részvényese.
 

Matovič szerint Drucker korábban a korrupciós ügyei ellenére is kiállt Kaliňák mellett. Az ellenzéki képviselő kétségbe vonta, hogy Drucker biztosítaná Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolásának, illetve azoknak az ügyeknek a független kivizsgálását, melyekről Kuciak írt.       
 

Az OĽaNO bízik benne, hogy Andrej Kiska államfő továbbra is az emberek oldalán áll, és „nem engedi, hogy a szépség elvakítson minket. A szépségnél fontosabb az igazságosság” – fogalmazott Matovič, aki szerint Vasiľ Špirko ügyészből jó belügyminiszter válna.

Önnek ajánljuk