Közélet

Mától kilenc járás vált piros színűre

Hétfőtől kilenc további járás került a COVID-automata szerint az első veszélyességi fokozatba: a Nagybiccsei (Bytča), a Kassai (Košice I-IV.), a Korponai (Krupina), a Poprádi (Poprad), a Szakolcai (Skalica) és a Trencséni (Trenčín) járás. A Rozsnyói (Rožňava) járás már csütörtöktől (szeptember 9.) a piros fázisba került. 47 járás éberségi, a többi pedig megfigyelési fokozatban van.
TASR

2021. szeptember 13. 12:26

v

A narancssárgával jelölt éberségi fázisban a következő járások vannak: Báni (Bánovce nad Bebravou), Besztercebányai (Banská Bystrica), Selmecbányai (Banská Štiavnica), Bártfai (Bardejov), Breznóbányai (Brezno), Csacai (Čadca), Gyetvai (Detva), Alsókubini (Dolný Kubín), Gölnicbányai (Gelnica), Illavai (Ilava), Késmárki (Kežmarok), Kassa-vidéki (Košice-okolie), Kiszucaújhelyi (Kysucké Nové Mesto), Lévai (Levice), Lőcsei (Levoča), Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), Losonci (Lučenec), Turócszentmártoni (Martin), Nagymihályi (Michalovce), Miavai (Myjava), Nyitrai (Nitra), Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), Simonyi (Partizánske), Pöstyéni (Piešťany), Vágbesztercei (Považská Bystrica), Eperjesi (Prešov), Privigyei (Prievidza), Nagyrőcei (Revúca), Rimaszombati (Rimavská Sobota), Kisszebeni (Sabinov), Vágsellyei (Šaľa), Szenicei (Senica), Szinnai (Snina), Szobránci (Sobrance), Iglói (Spišská Nová Ves), Ólublói (Stará Ľubovňa), Felsővízközi (Svidník), Nagytapolcsányi (Topoľčany), Tőketerebesi (Trebišov), Stubnyafürdői (Turčianske Teplice), Turdossini (Tvrdošín), Nagykürtösi (Veľký Krtíš), Varannói (Vranov nad Topľou), Zsarnócai (Žarnovica), Garamszentkereszti (Žiar nad Hronom), Zsolnai (Žilina), Zólyomi (Zvolen) járás.

Zöld, azaz megfigyelési fázisban a Pozsonyi (I.-V.) (Bratislava), a Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda), a Galántai (Galanta), a Galgóci (Hlohovec), a Homonnai (Humenné), a Komáromi (Komárno), a Malackai (Malacky), a Mezőlaborci (Medzilaborce), a Námesztói (Námestovo), az Érsekújvári (Nové Zámky), a Bazini (Pezinok), a Poltári (Poltár), a Puhói (Púchov), a Rózsahegyi (Ružomberok), a Szenci (Senec), a Sztropkói (Stropkov), a Nagyszombati (Trnava) és az Aranyosmaróti (Zlaté Moravce) járás van.

A zöld járásokban az oltottak korlátozás nélkül végezhetik a legtöbb tevékenységet, azoknak viszont, akik nincsenek beoltva a COVID-19 betegség ellen, és nem is teszteltetik magukat, enyhe korlátozásokkal kell számolniuk. A narancssárga besorolású járásokban szigorúbb szabályok vonatkoznak a tömegrendezvényekre, az éttermekre, a fitnesz- és wellnessközpontokra, valamint az esküvőkre és a halotti torokra. A vendégek maximális létszáma a szervező által választott működési rendtől függ. Három üzemmód közül lehet választani: csak a teljes védettséget élvezőket engedik be, vagy azokat, akik oltva vannak, teszteltették magukat vagy átestek már a COVID-19 betegségen (OTP-üzemmód), illetve a harmadik lehetőség, hogy mindenkit megkülönböztetés nélkül beengednek.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Zuzana Čaputová
Frissítve

Čaputová a traumák évének nevezte az elmúlt évet

kijárási tilalom

Jogi gondok a kijárási tilalommal

Orvos válaszol az Új Szó Stúdióban – Ami a beszélgetésből kimaradt

Orvos válaszol az Új Szó Stúdióban – Ami a beszélgetésből kimaradt

koronavírus

Akinek tünetei vannak, ingyen mehet PCR-tesztre

ddd

Meddig terhelhető egy gyermek?

koronavírus

Koronavírus – Ismét ezer felett az egy nap alatt regisztrált fertőzöttek száma, tízen elhunytak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.