Közélet

Markíza: újra antennán?

Pozsony | Minden jel szerint belátható időn belül ismét fogni lehet antennával a Markíza adását, ám nem ingyen.
author
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. május 22. 14:56

A Markíza januárban költségmegtakarításra hivatkozva kapcsolta le adását a DVB-T rendszerben. A tájékoztatás szerint azért, mert a társaság évi 8,2 millió eurót fizetett, hogy a rendszerben ingyen sugározzák adóinak műsorát, ami kiadásának egytizede. Így azok, akik antennával fogták ingyen a Markíza vagy további két csatornája, a Doma és a Dajto műsorát, január 1-jétől többé nem nézhették a csatornákat.

Közel öt hónap elteltével viszont a Markíza átértékelte ezt a lépést, és ismét változást tervez. Már biztos, hogy visszatér az antennára, viszont nem az ingyenes, úgynevezett free to air sugárzásra, hanem a fizetett Plustelka csomagba. „Feltételezéseink szerint 2017 második felétől a Markíza csatornái megjelennek a Plustelka csomagban” – nyilatkozta az aktuality.sk portálnak a Towercom főnöke, Ivan Peschl.

Az egyeztetések szerint ha a fizetett csomagba sorolják a Markízát, akkor a fő csatornája HD minőségben sugároz majd, a többi kettő SD minőségben.

Matthias Settele, a Markíza vezérigazgatója a Hospodárske noviny gazdasági napilap által szervezett Living on the Edge 2017 konferencián elismerte, hogy a vártnál jóval nagyobb mértékben csökkent a csatornáik nézettsége az átállás után. Az antennás sugárzás meg-szűnését követő első 89 napból a Markíza csoport csatornái csak 23 napig voltak piacvezetők, az esetek többségében viszont a legnagyobb konkurens, a JoJ csoport előzte meg őket. „Tudjuk, hogy nézőinknek valamit vissza kell adnunk abból, amit elvettünk tőlük” – mondta Settele. (dem)

Támogassa az ujszo.com -ot

Úgy vagyunk az újságírással, mint a hivatásos zenészek: fellépünk naponta a „kőszínházban", elegáns ruhában a hűséges, bérletes közönségünk előtt, vagyis eljuttatjuk a postaládákba, árushelyekre nyomtatott napilapként a fizetős Új Szót. És mondhatjuk azt, hogy kiállunk a mélyen tisztelt publikum elé a korzón is, kicsit könnyedebben szórakoztatjuk, elgondolkodtatjuk a közönséget, érzelmeket kiváltva az erre járó tömegből. Ez az előadás pontosan olyan szenvedélyes, mint a kőszínházi fellépés, ugyanúgy sok munkával jár, mégis ingyenes. Ha tetszett, hálásan fogadjuk adományát, amit a jelképes hegedűtokba helyezhet. Eddigi felajánlásait is szívből köszönjük az új hangszerekhez, a zenekar bővítéséhez, a repertoár kiszélesítéséhez: az ujszo.com naprakész működtetéséhez.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
lk

Már Szlovákiában is nő az esetszám, de a nyár még nyugodt lehet

Újabb lakástakarék fagyasztja be a tevékenységét

ff

A rekordokat döntő árak elijesztik Horvátországból a hazai turistákat

DD

FOTÓK: Ezeken a gyönyörű helyeken teljesen ingyen is megfordulhat!

scholz

Scholz: Nem szabad Putyin csapdájába esnünk

új szó

Miről ír a keddi Új Szó?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.