Közélet

Ma pályázatokat hirdet a KKA

Pozsony | Ma írja ki első pályázati felhívásait a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA). A felhívások várhatóan ma déltől lesznek elérhetőek az alap honlapján.
Lajos P. János

2017. december 29. 08:15

Molnár Norbert
Molnár Norbert - TASR-felvétel

Mind a 13 kisebbség számára nyilvánosságra hozza a pályázati felhívásokat ma a Kisebbségi Kulturális Alap, a magyar és a roma kisebbség számára azonban egyelőre még nem minden területen hirdetnek pályázatot. „11 kisebbség esetében az összes programra és alprogramra nyilvánosságra hozzuk a felhívást, a két legnagyobb létszámú kisebbség, a magyar és a roma esetében azonban több hullámban jelentetjük meg a felhívásokat” – mondta lapunknak Molnár Norbert, a KKA igazgatója.

A magyar kultúra esetében három szakterület van – az A terület a közművelődés és tudomány, a B az írott kultúra, sajtó és könyvkiadás területe, a C pedig a művészeti tevékenységek támogatása. Az egyes területek között a magyar koordinációs tanács egyenlő arányban osztotta fel a 4,07 millió eurós keretet, vagyis minden szakterület mintegy 1,36 millió euróval gazdálkodhat. Az alap az A területre vonatkozóan csak a tudományos pályázatok felhívását hirdeti meg most, a C terület esetében azonban valamennyi művészeti területre vonatkozó felhívást közzéteszik ma. A koordinációs tanács döntése értelmében az országos, többlépcsős művészeti versenyek közül minden művészeti ágból egy rendezvény is a C szakterülethez tartozik, így ismertek lesznek a pályázati feltételek például a Jókai Napok vagy a Tompa Mihály szavalóverseny számára is.

Az alap honlapján (kultminor.sk) ma déltől csak a pályázati felhívások és az alap eddig elfogadott belső dokumentumai lesznek elérhetők, az elektronikus pályázati rendszer csak január első hetében kezd üzemelni, ezt követően lehet megkezdeni a pályázatok feltöltését. A pályázati határidő február 5. A következő felhívásokat folyamatosan, február közepéig hirdeti meg a KKA. A roma kisebbség esetében a közművelődési és a tudományos pályázatok felhívásai válnak ma nyilvánossá. 

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
iskola

Matovič: csak tesztelés után lehet visszaülni az iskolapadba

Veronika Remišová

Remišová: Nem támogattuk az iskolák megnyitásáról szóló kormányjavaslatot

Sulík

Jövőre már indulhat a harmadik mohi blokk

Alena Zsuzsová
Frissítve

21 évre ítélték Alena Zsuzsovát a Basternák-gyilkosság ügyében

ss

Halász Judit online énekel a kicsiknek

Romain Grosjean

Grosjean nem akar mindenáron versenyezni Abu-Dzabiban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.