Ma kapják meg a félévi bizonyítványt a diákok, szünet azonban nem lesz

bizonyítványosztás

Több mint 717 ezer alap és középiskolás kapja meg kedden a 2022/2023-as tanév első félévét lezáró bizonyítványt.

64 ezer kiselsős most kapja meg az első bizonyítványát. Idén nem pihenhetnek a gyerekek az egynapos félévi szünetben, szerdán kezdődik a második félév.

504 501 alap- és 212 616 középiskolás kapja meg a félévi bizonyítványát az ország 2344 alap- és 872 középiskolájában – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs és marketingosztálya.

„A féléves értékelés nem nyilvános dokumentum. Az iskola azonban a diák, a törvényes képviselője vagy az intézmény képviselőjének írásbeli kérvénye alapján kiadhatja a félévi bizonyítványt a tanulóknak" – közölte az oktatási tárca. A tanulót minden tantárgyból folyamatosan értékelik a félév során, és az összesített értékelést a félévi bizonyítványban tüntetik fel.

Az alapiskolák 1-5. évfolyamában osztályzással és szóbeli értékeléssel, vagy a kettő kombinációjával, A 6-9. évfolyamban osztályzattal értékelik a tanulót, vagy az érdemjegyet kiegészíthetik szóbeli értékeléssel.

A középiskolai diákok előmenetelét osztályozással vagy az osztályzattal és a szóbeli értékelés kombinációjával értékelik.

A Pozsony, Nyitra és Nagyszombat megyei iskolákban február 20-án kezdődik az egyhetes tavaszi szünet. Február 27. és március 3. között a Besztercebánya, a Zsolna és a Trencsén megyei, végül március 6. és 10. között a Kassa és az Eperjes megyei iskolások élvezhetik a tavaszi szünetet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!