Közélet
Ján Lunter - SITA/AP-felvétel

Lunter sürgeti Kotleba távozását

TASR

2017. november 21. 16:21

BESZTERCEBÁNYA | Ján Lunter, Besztercebánya megye megválasztott megyeelnöke mai sajtótájékoztatóján felszólította Marian Kotleba leköszönő megyeelnököt, hogy jelölje meg a helyet és az időpontot, ahol és amikor átadja a hivatalát.

Lunter csapatának olyan információi vannak, melyek szerint a megyei hivatalban az utolsó pillanatban munkaszerződéseket módosítanak, továbbá elherdálják a Besztercebányai Regionális Útkezelő Társaság vagyonát.
 
Stanislav Horník megyei képviselő elmondása szerint a megye a közelmúltban egy euróért adott túl az útkezelő társaság tulajdonában lévő, több mint száz tételen, köztük 2008-as gyártmányú gépkocsikon és egyéb technikai felszereléseken. Hozzátette: szakértői véleményt kellett volna készíteni, és arányos áron értékesíteni a társaság tulajdonában lévő gépeket.
 
A sajtotájékoztatón az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hivatal (ÚVO) megállapította: a megyei utak felújítására kiírt versenypályázatok lebonyolítása során a megye vezetése megsértette a közbeszerzési törvényt egyebek mellett azzal, hogy a pályázóknak nem egész négy napot adtak ajánlataik előterjesztésére. A megyét most pénzbüntetés fenyegeti, mégpedig a 8,5 millió euróra rúgó megrendelés 5 százaléka.

Önnek ajánljuk