Közélet

Lipšic szerint Kočner rendelte meg az ő meggyilkolásának előkészítését

Pozsony | Daniel Lipšic ügyvéd úgy véli, Marian Kočnernek volt indítéka arra, hogy meggyilkoltassa. Ezt a TASR-nek nyilatkozva mondta annak kapcsán, hogy vádat emeltek Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. és Zoltán A. ellen az ő és két ügyész meggyilkolásának előkészítése miatt.
TASR

2019. augusztus 15. 09:09

Lipšic reméli, az ügy vizsgálata elvezet ahhoz vagy azokhoz, akiknek érdekükben állt ennek a gyilkosságnak a megrendelése. „Nagyon bízom benne, hogy ebben az ügyben is kiderül az igazság” – tette hozzá.

Lipšic megerősítette, hogy Zoltán A. azt vallotta, ez a gyilkosság lett volna az előzménye a Kuciak-gyilkosság megrendelésének.

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze „a dolgok szerencsés egybeesésének” nevezte, hogy végül nem követték el ezt a gyilkosságot. „Ha mégis megtörtént volna, biztos vagyok benne, hogy nem Ján Kuciak és Martina Kušnírová, hanem valaki más meggyilkolásáról beszélnénk" – mondta ez év februárjában.

Alena Zs.-t, Tomáš Sz.-t, Miroslav M.-t és Zoltán A.-t Ján Kuciak és menyasszonya meggyilkolásával is vádolják. Marian Kočnert, akinek Lipšic szerint volt indítéka, hogy megrendelje az ő megölését, Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelésével, a Markíza TV váltóinak meghamisítása ügyében, valamint az igazságszolgáltatás akadályozásával is vádolják.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

A kreativitás és a belső vezér is hiányzott a DAC-ból

Válek Iván Nemesócsa régi-új polgármestere

Kočner meg akarta akadályozni a Rusko elleni nyomozást

Részeg sofőr okozott balesetet Pozsony belvárosában

Megugrott az influenzások száma

Legfrissebb galériák
Olvasta már?