Közélet

Lipšic: Kočner ellen tovább folyik a büntetőeljárás

Jaromír Čižnár főügyész nem a Marian Kočner ellen a Kuciak-gyilkosság ügyében indított büntetőeljárásról szóló határozatot nyilvánította semmissé, hangsúlyozta pénteken Daniel Lipšic, a Kuciak-család védőügyvédje.
TASR

2019. augusztus 10. 10:00

- TASR-felvétel

A jogász szerint a főügyész a rendkívüli jogorvoslat eszközével egy eljárási hibát javított ki.

„A védelem kérvényezte a nyomozó eljárásának felülvizsgálatát. Erről a kérvényről az ügyésznek még azelőtt kellett volna döntenie, hogy elutasította a büntetőeljárás indítása elleni panaszbeadványt” – magyarázta Lipšic. Hozzátette: Marian Kočner terhelt ellen Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében tovább folyik az eljárás. Lipšic szerint a főügyész döntésének egyáltalán semmilyen hatása nincs a nyomozás menetére, gyorsaságára vagy a bizonyítási eljárásra. 

A Főügyészség határozata értelmében a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészének újra döntenie kell Marian Kočner panaszbeadványáról. A büntetőeljárást megerősítheti, vagy a panaszbeadványnak eleget téve meg is szüntetheti azt. Ezt Peter Kováč docens, büntetőjogi szakértő nyilatkozta a TASR hírügynökségnek.

Lipšic szerint a Speciális Ügyészi Hivatal a jövő hét folyamán tájékoztatni fog a nyomozás menetéről.

„Továbbra is érvényes, hogy a nyomozást rövid időn belül le akarják zárni” – tette hozzá.

Jaromír Čižnár főügyész semmissé nyilvánította a Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyészének határozatát, aki korábban elvetette Marian Kočner vállalkozó panaszát. Utóbbi a Ján Kuciak újságíró és jegyese meggyilkolása ügyében indított büntetőeljárás ellen tiltakozott. Erről a vállalkozó ügyvédje, Marek Para tájékoztatta a TASR hírügynökséget pénteken.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Csak büntetőkkel jutott tovább a DAC a kupában

Drogdíler testvérpárt fogtak Dunaszerdahelyen

Kellemetlen: Danko zászlórúdja valójában nem is magasabb, mint a magyarországi

Robbanás volt egy halálos vírusokat tároló orosz laboratóriumban

Mestertolvajt fogtak Galántán: magára zárta az autót a lopási kísérlet közben

Ne legyen tabutéma az időskori bántalmazás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?