Közélet

Lezárult a kisebbségi kulturális pályázatok beadása

Pozsony | A kisebbségi kulturális támogatásokra hétfőig lehetett beadni a pályázatokat. 804 kérelmező 1 191 pályázatot töltött fel elektronikusan, 379 szubjektum pedig hagyományosan, postai úton további 879 pályázatot adott be.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. január 19. 16:41

A pályázók végleges számára még várni kell addig, míg a posta kézbesíti az utolsó pályázatokat is a kormányhivatalba. Azokat a pályázatokat, amelyek megfelelnek a formai követelményeknek, a lehető leghamarabb az értékelőbizottságok elé terjesztik.

A bizottságokat főként a kisebbségek képviselői, szakemberek, pedagógusok, és tudósok alkotják majd. Összesen 15 ilyen biztosságot állítanak fel. Minden kisebbség egy saját ilyen testülettel rendelkezik, a magyar kulturális pályázatokat azonban két bizottság bírálja el. A 15. bizottság pedig a multikulturális és interetnikus dialógus megvalósítására kiírt projektekre beérkező pályázatokat bírálja majd el. A bizottságok február elején ülnek össze, és várhatóan március 20-án már az összes pályázat értékelését lezárják.

A kisebbségi kulturális támogatásokra kiírt projektek keretében 150 ezer eurótól 500 euróig terjedő összegre lehet pályázni.

A pályázati lehetőséget még 2015 októberében hirdették meg. Összesen 3 879 250  eurót osztanak majd szét a sikeres kérelmezők között. Az előző, 2015-ös évben a kormány ugyanennyi pénzt osztott szét 1 240 nyertes pályázat között.

A támogatásra civilszervezetek, nonprofit szervezetek, önkormányzatok és az önkormányzatok alá tartozó intézmények (pl iskolák) pályázhattak. A támogatásból kisebb-nagyobb fesztiválokat, rendezvényeket, kiállításokat, újság- és könyvkadást, médiumok, pl. internetes portálok működését finanszírozták.

Támogassa az ujszo.com-ot

Rengeteg hírrel bombáznak minket különböző portálok, s nem könnyű felismerni a valódi- és álhíreket. Ezért is fontos, hogy olyan weboldalakról tájékozódjunk, amelyek megbízható, korrekt információkat nyújtanak.

Az ujszo.com szerkesztőségében minden nap azért dolgozunk, hogy Önök kizárólag ellenőrzött, valós híreket kapjanak weboldalunkon. Ennek biztosítása meglehetősen költséges. Mi viszont szeretnénk, hogy minden kedves olvasónk hozzájuthasson az ellenőrzött információkhoz, ez azonban az Önök anyagi segítsége nélkül hosszú távon nem lehetséges.

Ezért kérjük olvasóinkat, hogy járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
karácsonyi pénz

Már elkezdték a 13. járadék kifizetését

Párkány: hétfőtől működik a tesztelőállomás

Párkány: hétfőtől működik a tesztelőállomás

Gál Tamás

Adventi kalendárium: A mértéktelenség az emberiség veszte lehet

bíró k

Előzetes letartóztatásba kerül Jozef Rehák és Daniel Čech

Ursula von der Leyen
Frissítve

Brexit – Johnson és von der Leyen a tárgyalások folytatásáról állapodott meg

Igor Matovič

Matovič karácsonyról – két lehetőségünk van: tömeges tesztelés vagy a teljes lezárás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.