Lezárult a kisebbségi kulturális pályázatok beadása

Pozsony |

<p>A kisebbségi kulturális támogatásokra hétfőig lehetett beadni a pályázatokat. 804 kérelmező 1 191 pályázatot töltött fel elektronikusan, 379 szubjektum pedig hagyományosan, postai úton további 879 pályázatot adott be.</p>

A pályázók végleges számára még várni kell addig, míg a posta kézbesíti az utolsó pályázatokat is a kormányhivatalba. Azokat a pályázatokat, amelyek megfelelnek a formai követelményeknek, a lehető leghamarabb az értékelőbizottságok elé terjesztik.

A bizottságokat főként a kisebbségek képviselői, szakemberek, pedagógusok, és tudósok alkotják majd. Összesen 15 ilyen biztosságot állítanak fel. Minden kisebbség egy saját ilyen testülettel rendelkezik, a magyar kulturális pályázatokat azonban két bizottság bírálja el. A 15. bizottság pedig a multikulturális és interetnikus dialógus megvalósítására kiírt projektekre beérkező pályázatokat bírálja majd el. A bizottságok február elején ülnek össze, és várhatóan március 20-án már az összes pályázat értékelését lezárják.

A kisebbségi kulturális támogatásokra kiírt projektek keretében 150 ezer eurótól 500 euróig terjedő összegre lehet pályázni.

A pályázati lehetőséget még 2015 októberében hirdették meg. Összesen 3 879 250  eurót osztanak majd szét a sikeres kérelmezők között. Az előző, 2015-ös évben a kormány ugyanennyi pénzt osztott szét 1 240 nyertes pályázat között.

A támogatásra civilszervezetek, nonprofit szervezetek, önkormányzatok és az önkormányzatok alá tartozó intézmények (pl iskolák) pályázhattak. A támogatásból kisebb-nagyobb fesztiválokat, rendezvényeket, kiállításokat, újság- és könyvkadást, médiumok, pl. internetes portálok működését finanszírozták.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?