Közélet

Legalizálnák a viskókat

Rozsnyó | Jogilag rendeznék illegálisan emelt lakóházaik ügyét a krasznahorkai romák, közölte Marián Feco, a romaügyi kormánybiztosi hivatal munkatársa. Az építési törvény lehetővé teszi az engedély nélkül emelt épületek legalizálását, ha az összhangban áll a közérdekkel.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEFOGLALÓ

2012. október 10. 11:44

A kormánybiztosi hivatal munkatársa Peter Šrobár szakértő véleményére alapozva nyilatkozott így az Aktualne.sk honlap számára, kifejtve, hogy a „feketén“ emelt építmények legalizálása során éppen a közérdek játszik kulcsszerepet. „A vitatott területet időközben közművesítették, a település volt polgármestere pedig kérvénnyel fordult az építészeti hivatalhoz, hogy minősítse át azt építkezési területté. A közérdek tehát megkívánja, hogy lakosai továbbra is ott éljenek“ - érvelt Feco. Šrobár megjegyezte: amennyiben nem saját tulajdonukban lévő területen építkeztek, a végszót a bíróságnak kell kimondania. 

Értesüléseink szerint a rozsnyói építészeti hivatal már előkészítette a Marián Kotleba telkén álló két ház elbontására vonatkozó bontási engedélyt. Bolló Péter (Híd) polgármester lapunknak elmondta: amint kézhez kapja, aláírja azt. „A szóban forgó házak tulajdonosait 2010-ben és 2012-ben is felszólítottuk, hogy juttassák el a községi hivatalhoz az építkezési engedélyeket, illetve más dokumentumokat. A felszólítást mindkét esetben ignorálták, így az érvényes jogszabályokkal összhangban járunk el velük szemben“ - közölte Bolló Péter. A bontási engedély kiadáshoz szükséges iratokat a polgármester vélhetően a hét második felében kapja kézhez. (la)
Önnek ajánljuk

Önrész nélkül már nincs lakáshitel

A Slovan nyerte a dunaszerdahelyi stadionavatót

Továbbra is migránsokkal riogat a Fidesz

A Híd új alkotmánybírókat igen, kormányválságot nem akar

Megrázó történetek hiteles hőse

Hétfőtől teljes útlezárás lesz a Nánai úton

Legfrissebb galériák
Olvasta már?