Közélet

Leállították a mohi atomerőmű 1. blokkját

Mohi | A Szlovák Villamos Művek (SE) április 6-án leállította a mohi (Mochovce) atomerőmű első blokkját (EMO1). 2019-ben ez volt az első ilyen jellegű tervezett leállás. Erről a Szlovák Villamos Művek tájékoztatott.
TASR

2019. április 9. 16:43

- TASR-felvétel

Az SE szerint az erőmű első blokkját már 19. alkalommal állították le. A leállás időbeosztása szerint kicserélik a nukleáris tüzelőanyag egy részét, ellenőrzik a vészriasztó rendszereket, illetve átalakítják és tökéletesítik a többi rendszert is. Például az atomerőmű szeizmikus ellenállását biztosító, évek óta tartó munkálatokról van szó, amelyeket csak a blokk leállítása idején lehet végezni. Az SE szerint a leállás ideje alatt 4300 munkát kell elvégezni, amelyen körülbelül 1000 ember fog dolgozni.

Az SE egyúttal azt is jelezte, hogy 2019. első felében az apátszentmihályi (Jaslovské Bohunice) atomerőmű (EBO) negyedik, majd a harmadik blokkját is le fogják állítani. Őszre tervezik a mohi atomerőmű második blokkjának (EMO2) a leállítását.

A Szlovák Villamos Művek Szlovákia legnagyobb villanyáram-előállítója. A társaság két atomerőművet, 31 vízerőművet, két széntüzelésű erőművet és két naperőművet működtet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elmaradnak a budapesti fizetések a prágaiaktól és a pozsonyiaktól

Remegéseiről is beszélt Merkel a nyári sajtóértekezletén

Földrengés volt Athén környékén

Forróság lesz a hétvégén

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

VIDEÓ: turistákat üldöz egy dühös elefánt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?