Közélet

Kotleba Rimaszombatban adja át hivatalát Lunternek

RIMASZOMBAT | December 4-én, délután 3-kor, a rimaszombati megyeházán adja át Marián Kotleba a hivatalát Ján Lunternek, a megválasztott megyeelnöknek - jelentette be a leköszönő megyefőnök mai sajtótájékoztatóján Besztercebányán. Ugyanekkor tartják a Besztercebánya megyei közgyűlés ünnepélyes alakuló ülését is.
SITA

2017. november 23. 15:41

Marián Kotleba  - Németi Róbert felvétele

Kotleba nem tudta megmondani, találkozik-e még előtte a megválasztott megyeelnökkel, állítása szerint ez több tényezőtől függ. Lunter állítólag Kotleba titkárnőjének jelezte korábban, hogy találkozna a leköszönő megyefőnökkel. Mivel Kotleba éppen házon kívül volt, abban maradtak, hogy két-három nap múlva újra hív, és megegyeznek a találkozó időpontjában. "Többet azonban nem jelentkezett, nekem pedig nincs okom kezdeményezni a találkozót" - mondta Kotleba.
 
"Nem tudom, honnan származnak azok a félrevezető információk, hogy nem akarom átadni a hivatalomat a megválasztott megyeelnöknek, ez számomra teljesen érthetetlen. Minden a megyékre vonatkozó törvénnyel összhangban történik" - állítja Kotleba, aki hozzátette: még ma szétküldik a meghívókat.
 
A Besztercebánya megyei közgyűlésbe bekerültek Lunter csapatának tagjai és a fia, Ondrej is. A 49 tagú közgyűlésben 22 helyet a független képviselők, 15-öt a Smer, 5-öt az MKP, 4-et pedig az SaS-OĽANO-NOVA-KDH-OKS koalíció képviselői foglalnak el. Az SNS, a Híd és az ĽSNS egy-egy képviselővel lesz jelen.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Tűzoltó tankok segítik a Korompa határában kisiklott szerelvény mentését

Frissítve

Két kamion ütközött Csöllénél

A fiatal nem hisz a sajtónak

Valószínűleg Trump lesz az első külföldi állami vendég Japánban, aki találkozik az új császárral

VIDEÓ: Fegyenc szabadított ki egy autóba zárt kisgyereket Floridában

Az Alfa Romeo is bemutatta F1-es autóját, Räikkönen a sóderágyig jutott vele

Legfrissebb galériák
Olvasta már?