Közélet

Kotleba orosz zászlókkal ünnepel – jelentkezzen, aki érti

Az 1944-es partizánfelkelést árulásnak tartó Kotleba orosz zászlókat aggatott megyei hivatalára, hogy a Slavínon szovjet katonákat koszorúzó orosz motorosokat üdvözölje.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. május 5. 18:13

 

Marian Kotleba képviselő, pártelnök, megyefőnök újabb performansszal végette magát észre. A besztercebányai megyei hivatal épületére a szlovák mellett az orosz birodalmi zászlót helyezte ki, ezzel üdvözölve a napokban Szlovákiában cirkáló orosz putyinista motorosokat.

Az Éjjeli Farkasok fő szlovákiai attrakciója a szovjet katonák pozsonyi Slavínon lévő emlékművének megkoszorúzása volt. A helyzet paradoxona, hogy Kotlebáék a szovjetek által is támogatott Szlovák Nemzeti Felkelést árulásnak tartják és a szovjeteket a II. világháborúban megtámadó fasiszta Szlovák Állam hívei.

Most a neonáci pártvezér mégis azokat az orosz motorosokat üdvözli, akik a szovjet katonákat éltetik. Az Éjjeli Farkasok emellett Vlagyimir Putyin kedvencei, az orosz elnök, volt KGB-ügynök korábban többször is kijelentette, hogy a 20. század egyik legnagyobb hibája a Szovjetunió szétesése volt. A 1944-es szlovák nemzeti felkelés évfordulóján egyébként Kotleba fekete színű zászlót szokott a megyeházára kiaggatni. 

Az alábbi fotón az Éjjeli Farkasok szovjet zászlóval indulnak partizánsírokat koszorúzni csütörtökön Besztercebányán: 

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"229559","attributes":{"alt":"Kotleba barátai: itt nem számít a szovjet zászló?","author":"SITA-felvétel","class":"media-image","height":"320","title":"Kotleba barátai: itt nem számít a szovjet zászló?","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?