Közélet

Kočnert nem helyezik át Pozsonyba

A Specializált Büntetőbíróság szenátusa kedden elvetette Marak Para ügyvéd arra vonatkozó javaslatát, hogy ügyfelét, Marian K. vádlottat helyezzék át az újvároskai (Leopoldov) büntetés-végrehajtási intézetből a pozsonyiba.
TASR

2019. szeptember 11. 09:20

- TASR-felvétel

Elvetették továbbá azt a kiegészítő javaslatot is, melyben az ügyvéd indítványozta, hogy a tárgyalásokat a továbbiakban Újvároskában tartsák. A szenátus döntése érelmében az egyes felek képviselői nem tájékoztathatják a nyilvánosságot Peter Tóth vallomásának azon részleteiről sem, amelyek a váltóhamisítási üggyel függenek össze.

Az ügyben október 17-én folytatódik a tárgyalás a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben.

Az ún. tellevíziós váltók ügyében a két szeptemberi tárgyalási napon tanúként hallgatták meg Zuzana Ťapákovát, a Markíza TV volt igazgatóját, Matthias Settelét, a jelenlegi igazgatót, valamint Peter Tóth volt újságírót és a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárítása egykori főnökét.

A vád szerint Marian K. és Pavol R. vádlottak, miután megegyeztek Štefan A. vádlottal, akinek az ügyében külön eljárás indult, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be fizetési meghagyások kibocsátása végett.

Két vádlottat gyilkosságok megrendelésével is gyanúsítanak. Marian K. Ján Kuciak újságíró, Pavol R. pedig egykori üzlettársa, Sylvia Volzová meggyilkolását rendelhette meg.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?