Közélet

Kočnert már az igazságszolgáltatás akadályoztatásával is vádolják

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) nyomozója újabb bűncselekménnyel vádolja Marian Kočnert: az igazságszolgáltatás akadályoztatására tett kísérlettel. A gyanú szerint Kočner megpróbálta meghamisítani az egyik bizonyítékot a váltóhamisítási ügyben. Erről a rendőrség tájékoztatott a közösségi oldalán.
TASR

2019. szeptember 12. 11:51

Frissítve

Enyhén szólva furcsa, hogy a feltételezett bűncselekmény elkövetése és a vád között több mint egy év telt el. Erre az ügyfelem felhívta a figyelmet a legutóbbi tárgyaláson, de a rendőrség hallgat ezekről a tényekről

– reagált a vádra Marek Para, Marian Kočner ügyvédje. Egyúttal megjegyezte, hogy Kočner semmilyen tájékoztatást nem kapott a vádról, és sosem hallgatták ki az ügyben.

A vád szerint Marian Kočner a börtönből befolyásos embereknek küldött üzeneteket azzal a kéréssel, hogy segítsenek neki kijutni a börtönből. A váltóhamisítási ügyben folytatott hétfői (szeptember 9.) tárgyaláson Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze azt kérdezte Marian Kočnertől, hogy kért-e segítséget Robert Ficótól, Robert Kaliňáktól vagy Dušan Kováčik speciális ügyésztől. „Nekem senki segítségére nincs szükségem” – reagált Kočner Ugyanakkor elismerte, hogy kommunikált Jaroslav Haščákkal, a Penta társtulajdonosával.

A vád szerint Marian Kočner és Pavol Rusko vádlottak, miután megegyeztek Štefan A. vádlottal, akinek az ügyében külön eljárás indult, négy hamis váltót állítottak ki, ezeket pedig mellékletként mutatták be fizetési meghagyások kibocsátása végett.

Kočnert ezenkívül a Kuciak-gyilkosság megrendelésével és illegális fegyverkezéssel is vádolják. Az újságírók megfigyelésének ügyében szintén folyik a nyomozás. A váltóhamisítási ügyben vádlottként szerepel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az abortusz ellen tüntettek

Újra nézők nélkül maradhat a Slovan

Bezárt a tallósi speciális alapiskola

Öt perc alatt három gólt lőtt a besztercebányai Dukla a KFC-nek

Már a NAKA is nyomoz a mentőtender ügyében

FOCUS: Čaputová lett a legmegbízhatóbb politikus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?