Régió

Kitakarították Pozsony központját, már nyoma sincs a futballszurkolók összecsapásának

Kitakarították a főváros központját, a külföldi futballszurkolók szerda (július 10.) esti randalírozásának már nincs nyoma. Ezt Matúš Vallo főpolgármester tette közzé a közösségi hálón, hozzátette, hogy a közterület-fenntartók egész éjszaka dolgoztak.
TASR

2019. július 11. 16:19

Ilyen volt az esti állapot - TASR-felvétel

Ha reggelre olyan volt is a város, mintha mi sem történt volna, igenis történt. Megint megmutatkozott, mire képes az emberi butaság és az agresszivitás” – tette hozzá a főpolgármester. A futballszurkolók viselkedését Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter is elítélte. „Elítélem az ilyen viselkedést, mert ennek semmi köze a sporthoz, és véleményem szerint az ilyesminek semmi keresnivalója a civilizált társadalomban” – írta a közösségi hálón.

Grendel Gábor (OĽaNO) parlamenti képviselő információkat kért a belügyminisztertől és a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) igazgatójától azzal kapcsolatban, milyen lépéseket tett a rendőrség az incidens előtt és közben. „Amíg ezeknek az információknak nem vagyok birtokában, addig nem mondhatok ítéletet senki fölött”- mondta.

 Szerdán, nem sokkal 21 óra után verekedtek össze a külföldi futballszurkolók a Ventúr (Ventúrská) utcában. A rendőrség 51 bolgár, 41 lengyel és 15 holland szurkolót tartóztatott le, 56 ember ellen indított eljárást garázdaság miatt. A rendőrség közlése szerint 17-en sérültek meg a verekedésben, kórházban látták el őket. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Čaputová akár Áderrel is emlékezne Trianonra

Ismét áll a bál a koalícióban: Danko indoklás nélkül törölte Cséfalvay külföldi útját

D4/R7: Tiltott anyagot találtak a talajmintákban

Kellemetlen: véletlenül rossz házba tört be a NAKA

Peter Tóth azt állítja, hogy Dušan Kováčik speciális ügyész információkkal látta el Norbert Bödör vállakozót

EP: itt is dúl a Fidesz–ellenzék háború

Legfrissebb galériák
Olvasta már?