Közélet

Kiskát kihallgatta a NAKA

Pozsony | Andrej Kiska államfőt szerda délelőtt kihallgatták a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) rendőrei Pozsonyban, a zsarolási üggyel összefüggésben. Ebben az ügyben február végén indított büntetőeljárást a rendőrség.
TASR

2019. március 20. 10:59

Frissítve
Andrej Kiska - Matej Jankovič/Plus 1 deň

„Standard kihallgatásra került sor, az államfő leírta a találkozókat a releváns személyekkel, illetve további bizonyítékokat is benyújtottunk, amelyek alátámasztják az elnök vallomását. Most a nyomozóktól és a felügyelő ügyésztől függ, hogy milyen további intézkedéseket fognak tenni”

– mondta az elnök kihallgatása után Daniel Lipšic, Kiska jogi képviselője. Hozzátette: feltételezése szerint további kihallgatásokra is sor kerül majd, legyen szó akár a gyanúsítottról, akár a tanúkról.

Andrej Kiska február 22-én kijelentette, hogy Fico zsarolta őt az alkotmánybíró-jelöltek választásával összefüggésben. Az államfő úgy véli, hogy a KTAG cég ügyvezető igazgatója ellen indított büntetőeljárás a Smer-SD elnökének bosszúja azért, mert az elnök nem nevezi ki őt az Alkotmánybíróság élére. Fico elutasította a vádakat. 

A Smer-SD elnöke kijelentette: kész késlekedés nélkül vallomást tenni Andrej Kiska államfő állítólagos zsarolása ügyében. Fico rámutatott: nem ő, hanem Kiska próbálta meg befolyásolni a bűnüldöző szerveket. A volt kormányfő elismételte, hogy Kiska hazudott az elnöki kampányának finanszírozásáról. Fico leszögezte: érdekében áll, hogy Kiska vádját minél előbb kivizsgálják.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Pellegrini Amerikába látogat, Donald Trump fogadja a Fehér Házban

Hiányzott a vezéregyéniség 
a komáromi kosarasoknál

VIDEÓ: 140 km/órával előzgetett Budapesten, és az egészet Facebookon élőben közvetítette

Szerződésbontással fenyegetőznek a kórházak

Manfred Weber a nacionalisták ellen hirdetett harcot

EP-kampány: az MKP Európát félti, a Híd még kivár

Legfrissebb galériák
Olvasta már?