Közélet

Kiska tíz bajba jutott család között osztotta szét a fizetését

Pozsony | Andrej Kiska államfő tíz bajba jutott család között osztotta szét augusztusi fizetését, így a családok fejenként 497,60 eurót kaptak – tájékoztatta a TASR-t Henrieta Hajtová, az államfői iroda sajtóosztályának munkatársa.
TASR

2018. október 15. 14:28

A pénzből egy hatgyermekes özvegyasszony kapott, akinek hat gyermeke közül kettő súlyosan beteg. A család egy ivóvíz és gáz nélküli régi házban él. Kiska egy másik hatgyermekes anyát is támogatott, akinek a férje anyagilag nem gondoskodik a gyerekekről. Az anya egészségügyi állapota nem jó, és attól tartanak, hogy télen nem lesz miből biztosítani a fűtést.

Egy másik család mindkét fia izomdisztrófiában szenved, és az apának is egészségügyi problémái vannak. Szintén izomdisztrófiában szenved az a nő, akinek emiatt ott kellett hagynia a munkahelyét, ezért nem tudja akadálymentesíteni a lakását. A pénz egy része egy fiatal családhoz került, ahol az apa súlyos daganatos beteg, az anya pedig csak anyasági támogatást kap.

 

2018. október 5. 14:15

FOCUS: Kiska a legmegbízhatóbb, Pellegrini a második

A pénzből négy olyan család is kapott, ahol súlyosan beteg gyerekek vannak. A fizetés többi része egy nőhöz került, aki a rák miatt elveszítette a lábát, és legidősebb lánya autizmusban és epilepsziában szenved.

Az elnök a támogatott családokat minden hónapban olyan nonprofit szervezetek ajánlása alapján választja ki, mint a Plamienok, Úsmev ako dar, Liga proti rakovine, Dobrý anjel és az Organizácia muskulárnych dystrofikov v SR.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kuciak-gyilkosság: csak a gyilkos fegyver csöve van meg

Hyballa: „Edzőként a fejlődést kell néznem”

Frissítve

November végéig véget érhet a Kuciak-gyilkosság nyomozása

2,52 ezreléknyi alkohollal a vérében ült volán mögé egy nő Bártfán

Az orvos kesereg a betegnek

„Szemmel tartva“: Díjat indított útjára az Irodalmi Szemle

Legfrissebb galériák
Olvasta már?