Közélet

Kiska hivatalosan is bemutatta a pártját

Besztercebánya | Andrej Kiska exelnök hétfőn hivatalosan bemutatta az új pártját, mely Az Emberekért (Za ľudí) nevet fogja viselni.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 17. 14:21

Frissítve
- TASR-felvétel

Kiska Besztercebányán mutatta be a pártját, melynek előkészítő bizottságában ott van Jana Žitňanská korábbi EP-képviselő, Juraj Šeliga, a Tisztességes Szlovákiáért korábbi szóvivője, Mária Kolíková korábbi igázságügyi államtitkár, valamint Michal Luciak, Kiska korábbi belpolitikai tanácsadója.

Kiska hangsúlyozta, hogy a párt nem egy emberről fog szólni.

A párt programját szeptemberben fogja ismertetni. A programon 72 szakember dolgozik, akik eddig 125 konkrét programpontot dolgoztak ki.

A program megírásában Kiska segítségére van Iveta Radičová korábbi miniszterelnök is.

Kiska szerint a pártja azok számára nyújt alternatívát, akik nem tudnak kire szavazni, és a jövőben az SaS, OĽaNO, KDH és PS/Spolu pártokkal tudja elképzelni az együttműködést.

a

A volt államfő beszélt a leendő új párt alapvető prioritásairól is, melyek közé a jobb egészségügy és oktatás, a mindenkit megillető igazságosság és a környezetvédelem tartoznak.

Az Emberekért párt megkezdi az aláírásgyűjtést. 

Kiska azt mondta, hogy egy esetleges választási győzelem esetén neki mindegy lenne, hogy ő, Sulík, Matovič, Beblavý vagy Truban lenne a miniszterelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

„A pénz is számít, de az egészség fontosabb”

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?