Közélet

Kiska elismerte, hogy orvosi kivizsgáláson vett részt a magas vérnyomása miatt

Andrej Kiska volt államfő szombatról vasárnapra virradó éjszaka orvosi kezelésre szorult. Az információt hétfőn erősítette meg a sajtó képviselőinek, azután, hogy leadta a Belügyminisztérium épületében Az Emberekért párt bejegyzéséhez szükséges aláírásokat.
TASR

2019. augusztus 5. 17:06

Miután olvastam a Marian Kočner és Norbert Bödör közötti kommunikációról, tényleg felment egy kicsit a vérnyomásom, és szombatról vasárnapra virradóra részt vettem egy orvosi kivizsgáláson. Csak rövid ideig tartott, utána hazamentem

– közölte Kiska.

A médiában megjelent információk szerint Marian Kočner és Norbert Bödör nyitrai vállalkozó üzenetváltásában szó esett a szlovák titkosszolgálatról (SIS), a rendőrségről és az ügyészségről is, illetve arról, hogy mely konkrét ügyet mely konkrét ügyésznek kell kapnia. Kočner megbízásából vélhetően Bödör intézte az újságírók lehallgatását. Előbbit azzal gyanúsítják, hogy ő rendelte meg Ján Kuciak újságíró meggyilkolását is. A gyilkosság előtt néhány hónappal állítólag olyan üzeneteket küldött Peter Tóth volt újságírónak és a szlovák titkosszolgálat (SIS) kémelhárítása egykori főnökének, melyek az oknyomozó újságíró személyes adatait tartalmazták.

A Denník N tájékoztatása szerint Kočner a Smer-SD érdekeit tartotta szem előtt, Kuciak meggyilkolása után pedig aggódott a párt jövője miatt. A portál annak a rendőrnek a feljegyzéseire hivatkozott, aki elemezte a Marian Kočner és Bödör közötti kommunikáció leiratát. Eszerint Marian Kočner komoly igyekezetet fejtett ki annak érdekében, hogy kompromittálja és bűnügyekbe keverje Daniel Lipšicet, Igor Matovič (OĽaNO) és Boris Kollár (Sme rodina) parlamenti képviselőket, valamint Andrej Kiska volt államfőt. A Cél (Cieľ) nevű párttal a vállalkozó saját politikai babérokra is tört.

A kommunikáció egy részét Ján Šanta, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze terjesztette a Bazini Speciálizált Büntetőbíróság elé a televíziós váltók ügyével összefüggésben. Az ügyben Marian Kočner mellett a Markíza TV volt igazgatója, Pavol Rusko ellen is vádat emeltek.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Az AB elnöke felszólította a képviselőket, hogy válasszák meg a jelölteket

Jövőre 370 euróra emelkedik a gyermekgondozási segély

Már a szlovákiai pékek is megemelnék az áraikat

Ákos koncert és DAC mérkőzés a Csallóközi vásárban

Több pénz kell az Általános Egészségbiztosítónak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?