Kiosztották az év végi bizonyítványokat, kezdődik a vakáció

bizonyítványosztás
Pozsony |

A 2020/2021-es tanévben, melyre a koronavírus-világjárvány nyomta rá a bélyegét, csaknem 700 000 szlovákiai diák előtt nyíltak meg utoljára az iskolák kapui szerdán. Csütörtökön, július 1-jén az alapiskolák 486 279 és a középiskolák 213 362 diákja számára megkezdődik a nyári szünidő. Több mint 56 000 kiselsős először kapott bizonyítványt.

A két hónapos nyári szünidő alatt csaknem 41 000 alapiskolai tanító és több mint 21 000 középiskolai tanár is pihenhet. Az új, 2021/2022-es tanév szeptember 2-án, csütörtökön veszi kezdetét.

Néhány diák a vakáció alatt is tanulni fog ún. nyári iskolákban, hogy behozza a jelenléti oktatás szünetelése miatti lemaradását. A nyári iskolák augusztus 9. és 27. között várják a tanulókat.

Idén már a szakközépiskolák és a konzervatóriumok is szervezhetnek nyári iskolát. Így lehetőségük nyílik bepótolni a járványügyi korlátozások okozta elmaradásokat a gyakorlati oktatás és a művészeti gyakorlatok terén. A nyári iskolát 1024 középiskolai diák és 18 031 alapiskolás fogja látogatni.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint a 2020/2021-es tanévben több mint 13 000 diák abszolválta a kötelező iskolalátogatást külföldön.

A legtöbb bizonyítványt a stomfai (Stupava) Iskola utcai alapiskolában osztották ki, összesen 1269 diák részére. A második helyen a jernyei (Jarovnice) alapiskola áll 1152 tanulóval, a harmadikon pedig a szenci Tajovský utcai alapiskola 1138 diákkal. A tanulók számát tekintve ezek a legnagyobb alapiskolák Szlovákiában.

Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter három pozsonyi alapiskolában osztotta ki a bizonyítványokat. Zuzana Čaputová államfő a pozsonyi Fajnor rakparti gépipari szakközépiskolába látogatott a tanévzáró alkalmából.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?