Közélet

Kalavská: Az Egészségügyi Minisztérium 90 millió euró pluszpénzre számíthat

Az Egészségügyi Minisztérium 90 millió euró pluszpénzre számíthat. A minisztérium ebben egyezett meg a pénzügyi tárcával. Erről Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügyi miniszter tájékoztatott a kormányülés után.
TASR

2019. május 7. 18:00

Andrea Kalavská - TASR-felvétel

„Ezt a pénzt az egészségügyi ellátásra, a szociális csomagokra, igazolványokra és a megnövekedett energiaárakra fogjuk fordítani. Azt hiszem, ez a pénzösszeg elég lesz a helyzet rendezésére mind az állami, mind a magánkórházakban” – mondta. 

A finanszírozás kiegészítésére a következő napokban kerülhet sor. A Pénzügyminisztérium 50 millió eurót bocsát rendelkezésre. A fennmaradó 40 milliót egy csütörtökön (május 9.) előterjesztésre kerülő parlamenti módosítással fogják biztosítani.

Az egészségügyi tárca vezetője korábban azt nyilatkozta, hogy bízik benne, hogy a Pénzügyminisztérium nem hagyja a szakadék szélén a szlovákiai kórházakat. A tárca finanszírozásának a kiegészítéséről mindkét magánbiztosító beszélt, ahogy a Szlovák Kórházszövetség (ANS) és a Rendelői Szolgáltatók Szövetsége (ZAP) is.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska pártot alapítva fogná össze az ellenzéket

Indul a Tablók Viadala 2019! Szavazz!

Ez az öt csapat lehet a DAC ellenfele az EL-ben

Keresik a Duna-alagút átépítőjét

Kassai rendőrök: ne hagyják a gyereket az autóban

Ezért nem szabad a tévé előtt aludni

Legfrissebb galériák
Olvasta már?