Közélet

Jóváhagyta a kormány a járások Covid-automata szerinti besorolását

Jövő hétfőtől, (április 19.) a Covid-automata szerinti besorolás alapján egyetlen járás sem lesz fekete, azaz nem lesz érvényben a legmagasabb szintű figyelmeztetés.
TASR

2021. április 14. 14:46

Eduard Heger
- TASR-felvétel

27 járás lesz bordó, 41 vörös zónában, és négy a rózsaszínben. Szlovákia a feketéből a bordó besorolásba kerül. A kormány szerdai ülésén hagyta jóvá a járások besorolását.

Harmadik szintű figyelmeztetés lesz érvényben a Báni (Bánovce nad Bebravou), a Biccsei (Bytča), a Csacai (Čadca), az Alsókubini (Dolný Kubín), a Gölnicbányai (Gelnica), a Homonnai (Humenné), az Illavai (Ilava), a Korponai (Krupina), a Kiszucaújhelyi (Kysucké Nové Mesto), a Lőcsei (Levoča), a Losonci (Lučenec), a Turócszentmártoni (Martin), a Miavai (Myjava), a Vágújhelyi (Nové Mesto nad Váhom), a Poltári (Poltár), a Poprádi (Poprad), a Vágbesztercei (Považská Bystrica), a Puhói (Púchov), a Nagyrőcei (Revúca), a Rózsahegyi (Ružomberok), a Szenicei (Senica), a Szinnai (Snina), az Ólublói (Stará Ľubovňa), a Trencséni (Trenčín), a Stubnyafürdői (Turčianske Teplice), a Turdossini (Tvrdošín) és a Zsolnai (Žilina) járásban.

Másodfokú figyelmeztetés a Besztercebányai (Banská Bystrica), a Selmecbányai (Banská Štiavnica), a Bártfai (Bardejov), a Pozsonyi (Bratislava I-V), a Breznóbányai (Brezno), a Gyetvai (Detva), a Dunaszerdahelyi (Dunajská Streda), a Galántai (Galanta), a Galgóci (Hlohovec), a Késmárki (Kežmarok), a Komáromi (Komárno), a Kassai (Košice I-IV), a Kassa-vidéki (Košice-okolie), a Lévai (Levice), a Liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš), a Malackai (Malacky), a Mezőlaborci (Medzilaborce), a Nagymihályi (Michalovce), a Námestói (Námestovo), a Simonyi (Partizánske), a Bazini (Pezinok), a Pöstyéni (Piešťany), az Eperjesi (Prešov), a Privigyei (Prievidza), a Rimaszombati (Rimavská Sobota), a Rozsnyói (Rožňava), a Kisszebeni (Sabinov), a Vágsellyei (Šaľa), a Szenci (Senec), a Szakolcai (Skalica), a Szobránci (Sobrance), az Iglói (Spišská Nová Ves), a Sztropkói (Stropkov), a Felsővízközi (Svidník), a Tőketerebesi (Trebišov), a Nagyszombati (Trnava), a Nagykürtösi (Veľký Krtíš), a Varannói (Vranov nad Topľou), a Zsarnócai (Žarnovica), a Garamszentkerszti (Žiar nad Hronom) és a Zólyomi (Zvolen) járásban lép érvénybe.

A Nyitrai (Nyitra), az Érsekújvári (Nové Zámky), a Nagytapolcsányi (Topoľčany) és az Aranyosmaróti (Zlaté Moravce) járásban első fokú figyelmeztetést vezetnek be.

Támogassa az ujszo.com-ot

Az elmúlt időszakban arra kértük olvasóinkat, járuljanak hozzá az ujszo.com működéséhez annak érdekében, hogy a jelentős költségekkel járó hiteles, megbízható hírszolgáltatást hosszú távon biztosítani tudjuk.

Köszönjük a pozitív fogadtatást. Jó érzés tudni, milyen sokan tartják fontosnak a független, magyar nyelvű újságírás fennmaradását Dél-Szlovákiában, és milyen sokan szeretik az Új Szót.

A beérkezett támogatások lehetővé tették, hogy új munkatárssal bővítsük az ujszo.com professzionális csapatát, fejlesszük szolgáltatásainkat, növeljük az ügyeletben töltött órák számát. Nagyszerű eredmény ez olyan gazdasági környezetben, ahol a fejlesztések helyett a költségek visszafogása került sok helyen célkeresztbe.

Hálásak vagyunk eddigi támogatásaikért, és kérjük, továbbra is segítsék az ujszo.com fejlesztését. Számítunk Önökre. Önök is számíthatnak ránk.

Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra. Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
családon belüli erőszak

Brutálisabb a családon belüli erőszak

családon belüli erőszak

Javasolt biztonsági stratégiák a családon belüli erőszak áldozatai számára

pfizer

Már a 45 év felettiek is a Pfizer és a Moderna vakcináját kapják

Eduard Heger

Heger találkozik Kolíkovával és az OĽaNO képviselőivel

mentőhelikopter

Kilencéves kisfiút gázoltak el, mentőhelikoptert kellett hívni

Angkor

Virágkorában akár 900 ezer lakója is lehetett Angkornak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.