Közélet
- Németi Róbert felvételei

Ján Kuciak és Martina Kušnírová szülei is a rendőrfőkapitány menesztését követelik

Demecs Péter

2018. március 18. 19:16

Pozsony | Csak akkor tudok majd hinni a független nyomozásban, ha nem Tibor Gašpar lesz az országos rendőrfőkapitány – mondta a meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságíró apja, Jozef Kuciak a Markíza televízió mai vitaműsorában.

A nyomozással kapcsolatban kifogásai vannak. „Holtponton van az egész, már a holttesteket is későn találták meg. Szombaton délelőtt Pozsonyba kellett volna menniük, házasság előtti tanácsadásra, ezért mi szombaton, vasárnap még annyira nem kerestük őket. Vasárnap este már elég késő volt” – mondta Jozef Kuciak.

Kuciak jegyesének, a meggyilkolt Martina Kušnírovának az édesanyja, Zlatica Kušnírová is Tibor Gašpar távozását követeli. „Már csak amiatt le kellene mondania, ahogy nyilatkozott. Alkalmatlan erre a tisztségre. Nem jószívű ember, nem tiszta a lelkiismerete” – állítja Zlatica Kušnírová.
 

2018. március 18. 13:12

A Híd és az SNS szerint Gašparnak le kellene mondania

Gašpar távozása egyre valószínűbb, tegnap az SNS és a Híd képviselői is a leváltásáról beszéltek. „Én az ő helyében már nem lennék azon a poszton” – mondta Radovan Baláž, az SNS képviselője a TA3 hírtelevízió vitaműsorában. „Elképzelhetetlen és elfogadhatatlan, hogy olyan személyek, akikben ennyire nem bíznak az emberek, a helyükön maradjanak” – fűzte hozzá Gál Gábor, a Híd képviselője.

Peter Pellegrini elhárította a felelősséget az országos rendőrfőkapitány posztjával kapcsolatban, mondván ez az új miniszterre tartozik majd. Viszont kilátásba helyezte, hogy gyorsan módosítják az országos rendőrfőkapitány kinevezésének módját, hogy a poszt teljesen független legyen a politikusoktól. A Híd a megbízatási időszak kezdetétől javasol ilyen változást, ám Robert Kaliňák távozó belügyminiszter hátráltatta a módosítás elfogadását.

Önnek ajánljuk