Közélet

Ismét áll a bál a koalícióban: Danko indoklás nélkül törölte Cséfalvay külföldi útját

Pozsony | Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke összetűzésbe került Cséfalvay Katalin (Híd), a parlament külügyi bizottságának elnökével a külföldi szolgálati utak miatt. A parlamenti hivatal közzétette az összes bizottsági elnök külföldi útjainak listáját. Cséfalvay Danko szerint átlagon felüli számot produkált. Felszólította őt, hogy ne használja fel kampányolásra a parlament belső adminisztratív folyamatait.
TASR

2019. július 17. 14:11

- Martin Domok/Plus Jeden Deň

A parlamenti hivatal által közzétett statisztika szerint Cséfalvay idén hat külföldi úton vett részt.

A legtöbb utazás – hét - Ľuboš Blaha (Smer-SD), az európai ügyekért felelős bizottság elnökéhez fűződik.

A hivatal emlékeztetett: Blaha az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésén a szlovák parlamentet képviselő állandó küldöttség vezetője, illetve az EBESZ Parlamenti Közgyűlésén az SZK Nemzeti Tanácsát képviselő állandó küldöttség tagja.  

„Felszólítom Cséfalvay Katalint, hogy ne vezesse félre a közvéleményt, és ne használja fel politikai pontszerzésre a parlament belső adminisztratív folyamatait. A statisztikákból nyilvánvaló, hogy utazásainak száma átlagon felüli. Kizárok bármiféle elfogultságot a személyét illetően” – jelentette ki Danko. A parlamenti hivatal közleménye szerint minden egyes külföldi út esetében megvizsgálják annak gazdasági jövedelmezőségét, költségeit és hasznát.

Cséfalvay az Aktuality.sk portált arról tájékoztatta, hogy a parlament elnöke nem hagyta jóvá grúziai útját. A képviselő Batumiba utazott volna a „Grúzia európai útja” (Georgia’s European Way) című nemzetközi konferenciára. Hozzátette: korábban egy budapesti útját is törölték. Ez utóbbi költségei elenyészőek voltak, ráadásul végül két másik képviselő utazott el helyette. Cséfalvay azt állítja, hogy indoklás nélkül törölték az útjait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hónap végére eldőlhet a magyar koalíció sorsa

Čaputová a ´68-as eseményekre emlékezett

Négy jelölt indulhat a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjáért

SHMÚ: forró és viharos lesz a szerda

Súlyos balesetet okozott egy begörcsölt láb - két kisgyerek is volt a kocsiban

Minden szem a kajak négyesre szegeződik a szegedi vb-n

Legfrissebb galériák
Olvasta már?