Közélet

Genovai hídomlás: egyelőre nincs hír szlovákiai áldozatról

Pozsony | A genovai autópályahíd leomlásával összefüggésben egyelőre nem érkezett hír szlovákiai áldozatokról. Erről Igor Skoček, a Kül- és Európai Ügyek Minisztériumának (MZVaEZ) szóvivője tájékoztatott kedden.
TASR

2018. augusztus 14. 17:50

- TASR/AP-felvétel

„Eddig nem fordult hozzánk segítségért egyetlen szlovák állampolgár sem. Egyelőre azonban még nem sikerült megállapítani az összes áldozat személyazonosságát” – mondta Skoček. Hozzátette: a minisztérium folyamatos kapcsolatban van a római nagykövetséggel, és nyomon követi a helyzet alakulását.

A genovai autópályahídnak egy 80 méter magasságban futó, mintegy 200 méter hosszú szakasza omlott le kedd délelőtt. A szemtanúk szerint egy villám csapott a hídba. A hivatalos források szerint a romok között és a megrongálódott járművekben legalább 11 holttestet találtak, köztük egy gyerekét. Öten súlyosan megsebesültek. A híd még az 1960-as években épült, korábban karbantartási munkákat végeztek rajta. A hatóságok szerint felmerül a gyanú, hogy a balesetet a vasbeton szerkezet meggyengülése okozta.

2018. augusztus 14. 15:48

Legkevesebb 35 ember halt meg a genovai hídomlás során
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?