Közélet

Gašpar: senki se mondta, hogy mondjak le

Pozsony | Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány azt állítja, hogy a kormányból senki sem szólította fel távozásra. Nem zárja ki, hogy magától távozik.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 6. 12:13

Tibor Gašpar  - TASR-felvétel

Gašpar az RTVS és a Denník N újságíróinak azt mondta, Tomáš Drucker belügyminiszter nem szólította fel a lemondásra. „A kormányból senki sem szólított fel erre. A belügyminiszterrel folytatott beszélgetéseim a rendőrség működéséről szólnak. Belátható időn belül dönt a sorsomról, és arról is, hogy a rendőrség hogyan fog tovább működni” – magyarázta Gašpar.

Az országos rendőrfőkapitány ugyanakkor nem zárja ki, hogy saját maga mond le. Szerinte ugyanis a támadások már a rendőröket és munkájukat is érintik, és tudatosítja, hogy az utcákon ezrek követelik a lemondását.

Ugyanakkor Gašpar ma az Aktual rádiónak sokkal támadóbb hangnemben nyilatkozott. Szerinte politikai megrendelésre követelik az ő lemondását, és a háttérben például Andrej Kiska államfőt sejti, aki ellen, mint mondta, az adóhatóság nyomozott.
„Paradox módon akik a rendőrség politikától való függetlenítését követelik, azok politikai okokból akarják az én leváltásom. Ennek az lenne a végeredménye, hogy hetente leváltják az országos rendőrfőkapitányt, ha valamelyik politikus bal lábban kel fel” – jelentette ki a rádiónak Gašpar. 

Önnek ajánljuk

A pedagógusok mindössze 4,5%-a gondolja úgy, hogy megbecsülik a munkáját

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságnak

Határon billeg a Híd, az MKP és Kiska új pártja a legújabb felmérés szerint

Miloš Zeman cseh elnök Prágában fogadta Zuzana Čaputovát

Sose volt még ennyi menekült a világon

Ami Oroszországban történik, az nem marad ott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?