Közélet

GALÉRIA: Folytatódik Kočner tárgyalása - a Threema-üzenetek újabb csomagját mutatták be

Pozsony | Ján Šanta, a Specális Ügyészi Hivatal ügyésze a Specializált Büntetőbíróság szenátusa elé terjesztette a Marian Kočner által küldött üzenetek újabb csomagját.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. szeptember 9. 10:03

Frissítve
- TASR-felvétel

Utóbbi ellen az ún. televíziós váltók hamisítása és az igazságszolgáltatás akadályozása ügyében emeltek vádat. A hétfői tárgyaláson, melyet a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben tartanak, részt vesz Kočner is, aki feltehetőleg vallomást fog tenni.

Marek Para, Kočner ügyvédje kifogást emelt a szenátus elnöke ellen. Úgy véli, a bíró előnyben részesíti az ügyészeket és a sértettek ügyvédeit Kočner és Rusko ügyvédeivel szemben, például azáltal, hogy előbbiek előbb kapják kézhez a bizonyítékokat.

Para amiatt is kifogást emelt, hogy Kočnert páncélozott járműben szállították az újvároskai (Leopoldov) börtönből a tárgyalás helyszínére, mert ezáltal szerinte sérült az ártatlanság vélelmének elve.

A hétfői tárgyaláson nem jelent meg a másik vádlott, Pavol Rusko, a Markíza TV volt igazgatója, aki korábban többször is ártatlannak vallotta magát.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+3

Délután várhatóan vallomást tesz Peter Tóth volt újságíró és a Szlovák Információs Szolgálat (SIS) kémelhárítása egykori főnöke is. „Ma tanúként fogok a szenátus, a védelem és a vád képviselői elé állni, és részletesen leírom majd, hogyan, mikor és milyen körülmények között szereztem tudomást arról, hogy több személy is részt vett a visszadátumozott váltók kiállításában” – tette közzé Tóth hétfő reggel a weboldalán.

A bíróságon jelen van Štefan A. is, akit ugyanazzal vádolnak, mint Marian Kočnert és Pavol Ruskót, de ügyében önálló eljárás indult. Júliusban tanúvallomást tett, melynek keretében elismerte, hogy Kočnerral üzeneteket váltott a Threema alkalmazás segítségével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?