Nincs egyezség a Szövetség és a Magyar Fórum között

Tárgyalás
Pozsony |

Továbbra sem állapodott meg a Szövetség és a Magyar Fórum az előre hozott parlamenti választás előtti együttműködésben – jelentette be Forró Krisztián, a Szövetség elnöke a pénteki egyeztetést követően.

Simon Zsolt, a Magyar Fórum elnöke korábban azzal az ajánlattal állt elő, hogy a két fél alapítson egy választási pártot, de ezt Forróék elutasították.

A névváltoztatás kérdése

A Szövetség elnöke úgy véli, a pénteki tárgyaláson is korrekt ajánlattal fordultak Simonékhoz. Sólymos László, a párt Országos Tanácsának elnöke hozzátette, ők továbbra is azt szorgalmazták, hogy a Magyar Fórum képviselői a Szövetség listáján induljanak, mindezt úgy, hogy Simonék pártja továbbra is megmaradhat önálló szubjektumként. Erre azonban a válasz egy ultimátum volt Simonék részéről, akik elálltak a választási párt ötletétől, helyette azt akarták, hogy a Szövetség változtassa meg a nevét.

„Azt mondták, csak úgy tudnák elképzelni a képviselőik megjelenését a választási listánkon, ha megváltoztatnák a párt nevét”

– jelentette ki Forró a tárgyalást követően. Megjegyezte, Simon azt akarta, hogy a párt nevében jelenjen meg a Magyar Fórum is, vagy pedig válasszanak egy teljesen új nevet. Ezt az ajánlatot azonban a Szövetség elutasította.

Galéria

Sólymos közölte, sajnálja, hogy Simonék nem hajlandóak áldozatot hozni. Mint mondta, a Szövetség megalakulásakor az összes csatlakozó magyar formáció feladta a saját nevét, viszont erre a Magyar Fórum elnöke nem hajlandó.

Mózes Szabolcs, a Szövetség alelnöke elmondta, a következő másfél hónapban szeretnék tisztázni a listával és a programmal kapcsolatos részleteket, és amíg ezek a kérdések nem oldódnak meg, addig továbbra is nyitottak a tárgyalásokra. Forró azonban kérdésünkre azt mondta, egyelőre nem egyeztek meg újabb időpontról.

Simon: Tisztességes hozzáállást vártunk...

Simon Zsolt azonban másként értelmezi a tárgyalások végeredményét. Lapunknak azt mondta, szerinte nem arról van szó, hogy a Magyar Fórumnak ennyire fontos lenne a névváltoztatás, hanem arról, hogy a Szövetség képviselői már leosztották egymás között a választási lista helyeit, és azzal a pártja nincs kisegítve, ha Forróék odaadnak pár helyet a Magyar Fórumnak, afféle „alamizsnaként”. Hangsúlyozta, a közvélemény-kutatásokban a pártját 2 százalék körül mérik, míg a Szövetséget 3-4 százalék körül, ezért tisztességes hozzáállásra számítottak Forróék részéről. Állítása szerint azonban a Szövetség ajánlata gyakorlatilag a Magyar Fórum megszűnéséhez vezetne, még akkor is, ha Sólymos nem is így gondolja.

„Hogyan létezne tovább a Magyar Fórum, ha egy-két helyet adnak nekünk a Szövetség listáján? A Szövetség neve mellett nem lenne ott, hogy Magyar Fórum. A választás után lehet, hogy Simon Zsolt bejutna a parlamentbe, de Simon Zsoltnak nem az az érdeke, hogy egyedül üljön ott a Szövetség képviselőivel. A Magyar Fórum ugyanis nemcsak Simon Zsoltból, hanem egy csomó fiatalból is áll”

– közölte lapunkkal a pártelnök.

Arra a kérdésünkre, hogy lezártnak tekinti-e a tárgyalást Forróékkal, azt válaszolta, „amennyiben a Szövetség nem értékeli át az álláspontját, és nem fog tisztességesen viszonyulni a Magyar Fórum képviselőihez, akkor igen”.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?