Közélet
- TASR-felvétel

Fico videóban üzent: nem aktivisták dolga, hogy belügyminisztert válasszanak

MTI

2018. április 24. 08:23

Pozsony | Nem polgári aktivisták dolga, hogy belügyminisztert válasszanak, mert Szlovákia parlamentáris demokrácia és a parlamenti választás eredményei alapján erre az Smernek van joga - közölte Robert Fico volt kormányfő, a legerősebb kormánypárt elnöke Facebookon közzétett videóüzenetében hétfőn.

Robert Fico - aki a miniszterelnöki posztról márciusban történt lemondását követően megtartotta pártelnöki funkcióját - ezzel arra a felszólításra reagált, miszerint a múlt héten posztjáról távozott Tomás Drucker, belügyminiszter utódját ne a legerősebb kormánypárt adja. Ez utóbbit a Tisztességes Szlovákiáért kezdeményezés aktivistái jelentették be hétfői sajtótájékoztatójukon. Ezt a több különböző NGO által támogatott szervezetet - amely a februári újságíró gyilkosság után indult tüntetéssorozat fő szervezőjeként lép fel, fiatal aktivisták alkotják.

"A parlamenti választásokat az Smer nyerte és a koalíciós szerződés alapján ők jogosultak betölteni belügyminiszteri posztot, s ezt is fogják tenni" - üzente Robert Fico az aktivistáknak. Hangsúlyozta: az aktivisták állásfoglalása arról tanúskodik, hogy nem fogták fel vagy egyenesen meg akarják tagadni a demokrácia alapjait.

2018. április 23. 14:07

Tisztességes Szlovákiáért: A belügyminisztert ne a Smer jelölje!
Önnek ajánljuk