Közélet
Monika Beňová, a Smer EP-képviselője (TASR-felvétel)

Fel se merült Fico lecserélése a Smer kongresszusán – legalábbis nyilvánosan

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. április 27. 08:10

Cseszte | A Smer tagsága nem lát okot arra, hogy lecserélje Robert Fico pártelnököt. Ebben már a tegnap esti pártkongresszus legelején megegyeztek.

„Erre egyáltalán semmi ok nincs” – ezt Robert Kaliňák, a párt alelnöke jelentette ki. 
„Robert Fico jó erőben van, nem látom okát, hogy miért mondana le a pártelnöki funkcióról” – közölte Ľubomír Petrák parlamenti képviselő. Marek Maďarič parlamenti képviselő, a párt volt alelnöke néhány napja azt mondta, Fico lecserélésének sem kellene tabutémának lennie a pártban. 
 

A pártelnökcsere nem tabutéma, de jelenleg semmi okunk nincs arra, hogy erről beszéljünk – mondta még a közgyűlés előtt Monika Beňová európai parlamenti képviselő.

A kongresszus megváltoztatta a párt alapszabályzatát, az elnökség 15 fősre szűkült, több elnökségi tag elvesztette funkcióját.
 

2018. április 27. 07:04

Fico elmagyarázta a smereseknek, miért mondott le

A Smer új elnöksége

Az elnök Robert Fico, alelnök Robert Kaliňák, Juraj Blanár, Peter Pellegrini (kormányfő), Peter Kažimír (pénzügyminiszter), Peter Žiga (gazdasági miniszter), Richard Raši (befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettes) és Viktor Stromček pártigazgató.

Az elnökség további hét tagja Jaroslav Baška, Martin Glváč (a parlament alelnöke), Ladislav Kamenický, Ľubomír Petrák, Denisa Saková (belügyminiszter), Marián Saloň (a védelmi minisztérium államtitkára) és Miroslav Číž. (TASR)

Önnek ajánljuk