Közélet
Erik Tomáš - TASR-felvétel

Erik Tomáš: Biztosan nem én leszek az új belügyminiszter

SITA

2018. április 21. 14:00

Pozsony | "Biztosan nem én leszek az új belügyminiszter" - nyilatkozta ma Erik Tomáš (Smer-SD) parlamenti képviselő az RTVS Szombati párbeszédek című vitaműsorában.

"Nincs olyan ambícióm, hogy belügyminiszter legyek, és nem kívánom kommentálni azokat a neveket sem, akiket jelöltekként emlegetnek. Az új miniszter neve nemsokára kiderül" -tette hozzá.

Erik Tomáš elmondta: Tomáš Drucker bejelentése, miszerint nem lát indokot Tibor Gašpar leváltására, inkább maga mond le, meglepte őt, de meg tudja érteni a döntését.
 

2018. április 21. 08:05

Tud konfliktusmentes belügyminisztert találni a Smer?

A döntés hátterében Erik Tomáš azt látja, hogy Drucker nem akart engedni a rá nehezedő nyomásnak, inkább a családot és a magánéletet részesítette előnyben.

Tomáš hangsúlyozta: Drucker a távozása előtt előkészített egy törvénytervezetet, ami az új országos rendőrfőkapitány kiválasztásának módját határozza meg. Ez alapján az első körben egy rendőri, szakmai és ügyészi képviselőkből álló bizottság választja ki a jelöltet. A komisszió javaslata aztán a parlament biztonsági tanácsa elé kerül.

"A bizottság széles körű kell hogy legyen, és olyan szervezetek is tagjai kell legyenek, akikre a kormánykoalíciónak nincs befolyása."
 

Önnek ajánljuk