Közélet

Ennyit keresett tavaly Kiska, Danko, Fico és Pellegrini

Ennyit kerestek tavaly a legfőbb közjogi méltóságok.
TASR

2019. július 3. 09:48

- Martin Domok/Plus Jeden Deň

A három legfőbb közjogi méltóság közül tavaly Andrej Kiska államfő keresett a legjobban. Éves összbevétele 487 866 eurót tett ki. Őt Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke követte 254 930 eurós összjövedelemmel. Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő, aki 2018. március 22-én foglalta el hivatalát, tavaly összesen 62 582 eurót keresett.

Robert Fico, a Smer-SD elnöke, aki 2018. március 15-ig volt kormányfő, tavaly 28 939 euró összbevételre tett szert. A felsorolt adatok az egyes politikusok vagyonbevallásaiból származnak, melyeket a parlament weboldalán tettek közzé.

Kiska köztisztviselőként 95 938 eurót keresett, átalánydíjas költségtérítés címén 15 933 eurót kapott. Osztalékok formájában további 375 995 euróra tett szert. Emellett telkekkel, részvényekkel, befektetési jegyekkel, valamint megtakarításokkal is rendelkezik.

Danko állami tisztségéből származó tavalyi bevétele 30 310 eurót tett ki, átalánydíjas költségtérítés címén 16 620 eurót kapott. Egy ingatlan eladásával további 208 000 euróra tett szert, állítása szerint bruttó jövedelemről van szó. A vagyonbevallásában feltüntetett továbbá egy épülőfélben lévő családi házat, beépített területeket, szőlőültetvényeket és kerteket. Ezen kívül részvények, követelések, kölcsönök, hitel, tartásdíj, megtakarítás, kezességvállalás, autók, különféle műalkotások, egy motorcsónak, egy oldalkocsi, ékszerek és egy karóra is szerepelnek benne.

Pellegrini köztisztviselőként tavaly összesen 46 896 eurót keresett, átalánydíjas költségtérítés címén további 12 686 eurót kapott. Befektetési alapból származó hozamként 3000 eurót tüntetett fel. A vagyonbevallásában szerepel még egy lakás, egy garázs, egy nyaraló, telkek, megtakarítások és két jelzáloghitel.

Fico tavaly 28 939 eurót keresett köztisztviselőként. Más bevétele a vagyonbevallása szerint nem volt. Egy nyaraló, egy szőlőültetvény, befektetési jegyek, valamint egy személyautó tulajdonosa, emellett különféle megtakarításai is vannak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico szakértőbb a szakértőknél

Már e héten kopogtat a végrehajtó a Billánál

A Fradi és a Slovan selejtezői a tévében

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Feljelentés az ollétejedi gumifeldolgozó ellen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?