Közélet

Elkülönítik a szifiliszfertőzötteket Tőketerebesen

Tőketerebes | A szifiliszjárvány visszaszorítása érdekében a közegészségügyi hivatal helyi szakemberei úgy döntöttek, hogy elkülönítik a szifilisszel fertőzötteket a helyi kórházban – tájékoztatott Rastislav Petrovič, a Tőketerebesi járási hivatal vezetője.
ÚJ SZÓ-ÖSSZEÁLLÍTÁS

2018. február 5. 17:00

Tőketerebes
Végh László felvétele

Petrovič szerint első körben mintegy hét fertőzöttel számolnak, őket a kórház speciális fekvőbeteg részlegében helyeznék el. Mivel a kórházban bezárták a bőrgyógyászati osztályt, elképzelhető, hogy végül a nagymihályi kórházba szállítják át őket. „Néhány fertőzöttet ambulánsan is kezelnek, ha nem jelennek meg rendszeresen az injekció beadására, rendőrök kísérik be őket a rendelőintézetbe” – zárta Rastislav Petrovič, aki hangsúlyozta, hogy nincs rendkívüli állapot. A válságstábot azért hívta össze, mert tudni szerette volna, hogy az illetékes hivatalok mit léptek eddig annak érdekében, hogy a szifiliszjárvány terjedését megfékezzék.

(Sme, TASR, ie)
 

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
Változatlanul előnyös pedagógushitel

Változatlanul előnyös pedagógushitel

kovátsmarcell

Kassán szabadtéri muzsikával kezdődött a trianoni megemlékezés

Pellegini, Kollár és Šeliga is reagált az MKP memorandumára

Pellegini, Kollár és Šeliga is reagált az MKP memorandumára

Branislav Gröhling

Hozzájárul a tankönyvek árához az oktatási minisztérium

Bízik Boglárka

Naszvadi kézis lett Szlovákia legjobbja

dd

Tripla várakozás elé állította az élet

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.