Elhalasztja a minisztérium a közmédiáról szóló törvénytervezet előterjesztését

Martina Šimkovičová

Elhalasztja a kulturális minisztérium a Szlovák Televízióról és Rádióról (RTVS) szóló törvénytervezet előterjesztését, amíg nem foglal állást azzal kapcsolatban a kormány törvény-előkészítő tanácsa – tájékoztatott Petra Bačinská, a tárca kommunikációs osztályának igazgatója. A változásra az RTVS hívta fel a figyelmet.

„Tekintettel a véleményezési eljárásban érkezett észrevételek számára és a probléma összetettségére a Szlovák Televízióról és Rádióról szóló törvény kiegészítésén dolgozunk, és a javaslattal a kormány törvény-előkészítő tanácsának is meg kell ismerkednie” – közölte a tárca.

A minisztérium március 11-én bocsátotta gyorsított véleményezési eljárásra a tervezetet. Nem választaná ketté a közmédiát, de számos változtatást javasolt. Az igazgatót héttagú tanács választaná, melybe három tagot közvetlenül a kulturális miniszter jelölne, négyet pedig a parlament választana. Létrejön az új műsortanács, tagjainak többségét a parlament választaná, emellett ismét bevezetnék az állammal való szerződéskötés intézményét.

A véleményezési eljárásban 327 észrevételt nyújtottak be, ebből 42 csoportos észrevétel. A kulturális élet szereplői mellett a nyilvánosság képviselői és a pártok is észrevételeket fűztek a tervezethez.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?