Közélet

Elfogadták a migrációs paktumot a marrákesi konferencián

Marrákes/Pozsony | Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) konferenciáján, a marokkói Marrákesben hétfőn elfogadták a migrációról szóló globális keretegyezményt. A találkozón mintegy 150 ország képviselője vett részt. Erről az AFP ügynökség tájékoztatott.
TASR

2018. december 10. 11:09

Frissítve
- TASR/AP-felvétel

A biztonságos, irányított és legális migrációról szóló globális ENSZ-keretegyezmény előkészítését 18 hónapnyi tárgyalás után, idén júliusban zárták le. Időközben azonban többen kifogást emeltek a megállapodás ellen, végül pedig több európai ország, köztük Szlovákia is jelezte, hogy nem csatlakozik a kezdeményezéshez.

A migrációs keretegyezmény elkészítését az Egyesült Államokat kivéve az összes ENSZ-tagállam jóváhagyta 2016. szeptemberében. A 34 oldalas, jogilag nem kötelező érvényű dokumentum célja, hogy segítsen jobban kezelni a migrációs folyamatokat, és megerősítse a migránsok jogait.

A Reuters hírügynökség beszámolója szerint a megállapodást több európai, jobboldali politikus is bírálta, mert szerintük elősegítené a még nagyobb arányú migrációt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A külföldi élelmiszer továbbra is kiszorítja az üzletekből a hazait

Érsekújvár: a hóban fekve találták meg az eltűnt nőt

Több harmadosztályú út javítását tervezik Nyitra megyében

Megújult a kaszárnya déli szárnyának teteje is

Modellektől lopott, manipulált képekkel csábította Alena Zs. Glváčot

Fucsovics továbbra sincs a DK-csapatban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?