Közélet

Egyre többen utaznak a kassai repülőtérről, újabb rekord dőlt meg

Kassa | Júniusban 27 184 turista indult külföldre a kassai repülőtérről, ami havi rekord a repülőtér történetében. Egy év alatt 17,5 százalékkal emelkedett a repülőtér forgalma. A charterforgalmat tekintve az első félév is kiemelkedő volt – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Karolína Linhartová, a repülőtér munkatársa.
TASR

2019. július 6. 09:29

Az év első hat hónapjában a charterjáratok 31 652 utasa indult kassai repülőtérről, összesen pedig 219 454 utast szolgáltak ki. Ez 2,7 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest. „Ez volt a legerősebb júliusi hónap, illetve félév az utóbbi 10 évben, és a második legforgalmasabb a repülőtér történetében” – mondta.  „Bár a tavalyi nyári szezonban rekordszámú, 170 ezer utast szolgáltunk ki a charterjáratokon, az idei első félév azt mutatja, hogy ebben az évben ennél is több utasunk lesz” – közölte Martin Jezný, a repülési részleg igazgatója.

A legerősebb nap ebben az évben a június 25. volt, 3873 utast szolgáltak ki összesen, ebből 2325-en charterjárattal utaztak nyaralni.

Michael Tmej, a repülőtér ügyvezető igazgatója és igazgatótanácsának elnöke elmondta, a jó eredményekhez az is hozzájárult, hogy korán indult a szezon. „Idén már áprilisban is sokan utaztak Kassáról a tengerhez, ami ez idáig nem volt szokás” – mondta, és hozzátette, reméli, az utazási irodák is reagálni fognak ezekre az igényekre. Bulgária, Ciprus, Horvátország. Egyiptom, Görögország, Észak-Ciprus, Olaszország, Tunézia és Törökország összesen 14 nyaralóhelyére szerveznek utakat Kassáról az utazási irodák.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nőtt a munkanélküliek száma

Két halottja és két sérültje van egy csetneki balesetnek - a fiatal sofőr megcsúszott az úton

Barkácsáruházra zuhant egy kisrepülőgép Németországban

A hely, ahol bárki megérintheti a Holdat

GALÉRIA: Így zajlott a pozsonyi Pride

VIDEÓ: Pánikba esett a sebe láttán egy kerékpáros a Touron

Legfrissebb galériák
Olvasta már?