Közélet

Egy darázs mentette meg Szigeti Lászlót

Pozsony | Szigeti László, az MKP volt oktatásügyi miniszterének a perét elhalasztották, mert a bírónőt megcsípte egy darázs.
ÚJ SZÓ ONLINE

2016. augusztus 18. 14:33

Iveta Halvoňoívá,  a Pozsonyi III. Járásbíróság bírónőjének a szémét érte a csípés. A tárgyalást novemberre halasztották el, a pontos időpontról később tájékoztatnak. 
 
A tárgyaláson már csak az írásos bizonyítási eljárást kellett volna befejezni és felolvasni a zárszavakat. Nem kizárt, hogy a bíróság ítéletet is hirdetett volna. 
 
Szigetit egytől öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. A volt minisztert költségvetési csalással gyanúsítják. Ez a szlovák jogrend szerint olyan csalás, amikor valaki az állami vagy uniós forrásokat nem a szerződésben meghatározott célokra használja fel. Szigeti a vád szerint a nemesócsai iskola tornatermére folyósította a támogatást, ám azt egy magáncég csarnokának felújítására használták fel. A miniszter 2006-ban vezette a tárcát öt hónapig ,s a rendőrség szerint ebben az időszakban egyezett meg Nemesócsa polgármesterével a támogatás odaítélésében. A polgármester így vádlott volt az ügyben, ám 2015 januárjában meghalt.
 
A bíróság még 2014 októberében egy Szigeti ellen benyújtott vádemelési javaslatot elutasított. „Az ügy aktájának összeállítása során megsértették a vádlott védelemre való alapvető jogát” – közölte akkor a bírónő, aki szerint a nyomozók több hibát is elkövettek. Az ügyész a döntést megfellebbezte, a kerületi instancia pedig elrendelte az ügy újratárgyalását. Ezen a járásbíróság már elfogadta a vádemelési javaslatot. A tárgyalás kezdetét ma reggel kilenc órára hirdették meg. (TASR, dem)
Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Önnek ajánljuk
groh

Csorbul az iskolaválasztási jog

Gyatlov-rejtély

Az orosz ügyészség azt állítja, hogy hatvan év után megoldották a Gyatlov-rejtélyt

párakapu vágsellye

Vágsellyén felfrissülhetnek a párakapuk alatt és a szökőkutaknál

a

Folytatják az utak felújítását

Sulík

Csökken a vállalkozásokra háruló teher

Lewis Hamilton
Frissítve

Hamilton indul a pole pozícióból a Stájer Nagydíjon

Legfrissebb galériák
Olvasta már?
logo

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.