Közélet

Dostál: Ficót a viselkedése zárja ki az esélyesek közül

Pozsony | Robert Ficót, a Smer-SD elnökét nem az zárja ki az alkotmánybíró-választás esélyesei közül, hogy politikus, hanem az, ahogyan mindezt csinálja – mondta Ondrej Dostál parlamenti képviselő, az SaS frakciójának tagja.
TASR

2019. február 8. 12:30

- TASR-felvétel

„Magam sem hiszem azt, hogy valaki csak azért ne lehessen jó alkotmánybíró, mert előtte politikus volt. Nem ez az, ami Ficót kizárja a lehetséges esélyesek közül, hanem mindennek a módja. Ne felejtsük el, hogy ő a felelős az oligarcha-rendszer kialakulásáért" – mondta Dostál, aki szerint az is probléma, hogy Fico nem teljesíti az alkotmánybírói jelöltség egyik alapvető feltételét, ezért igyekszik kibújni a törvény alól.

Dostál folyamatosan hangsúlyozza, hogy Fico nem rendelkezik a kötelező 15 éves jogi praxissal. „Robert Fico amiatt vált az alkotmánybíró-választás fő témájává, ami az egész alkotmánybírói rendszer lényege: a szabályok, azok betartása és megszegése miatt. Fico egész pályafutása alatt igyekezett valamilyen módon elferdíteni a törvényt" – nyilatkozta Dostál.

Erik Tomáš parlamenti képviselő (Smer-SD) kiállt Fico mellett. „Robert Fico teljesíti a törvény által előírt feltételeket, ezt az alkotmányjogi bizottság is megállapította" – jelentette ki. Tomáš szerint Dostálnak meglehet a saját véleménye, de azt nem prezentálhatja úgy, mint az egyetlen helyes véleményt. „A bizottság döntött" – ismételte meg Tomáš.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Megszavazta az Európai Néppárt a Fidesz tagságának felfüggesztését

Az értelmiségi szupersztárok felemelkedése

Felújították a galántai kórház pszichiátriai osztályát

Szlovákia továbbra is ellenőrzi a lengyel húsbehozatalt

Újabb állami támogatás 
a napkollektorokra

Az aktivisták betiltanák a prémtenyésztést

Legfrissebb galériák
Olvasta már?